Konyada Aşçılar Ve Sektör Temsilcileri Biraya Geldi...

Konya mutfağında etliekmek ve fürun kebabı şüphesiz çok önemli ancak Konya mutfağının sadece bu ürünlerden ibaret olmadığını ve yüzlerce muhteşem lezzete sahip...

Konyada Aşçılar Ve Sektör Temsilcileri Biraya Geldi...
Konya Ramada plaza Otelde 30 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen KOGAT (Konya Gastronomi Aşçılar ve Turizmciler Derneği) toplantısı 100’e yakın ustayı ve birçok sektör temsilcini bir araya getirdi.
 
KOGAT dernek başkanı Yılmaz SEÇİM, düzenli olarak yapılan bu toplantılarda katılım her geçen gün artmaktadır. Toplantıya katılanların büyük çoğunluğu aşçılardan oluşmasına rağmen medya ve turizm camiasından pek çok kişide aramızda bulunmaktadır. Dernek olarak amacımız Konya’nın yöresel yemeklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmaktır. Toplantıda gelecek dönemlerde yapılacak etkinlikler ve planlamalar detaylı olarak tüm aşçılık camiasına anlatılmıştır. 
 
Bu kapsamda daha önce Gazyağcı ortaklığında düzenlenen “KONYA YEMEK FESTİVALİ” inin etkileri ve bilgilendirmeleri yapılmıştır. Kurulduğumuz günden bugüne kadar üyesi olmakla gurur duyduğumuz TAFED’le (TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu) birlikte birçok etkinliğe katıldık. Bu etkinlikler kapsamında şehrimize çok sayıda madalya ve ödül kazandırdık. Alınan ödüller ve madalyalarla ilgili sektör temsilcileri bilgilendirildi.   
 
Türkiye Aşçılar Milli Takımı’na Derneğimizin bir üyesini göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konya’da milli takıma katılımcı gösteren ilk dernek olmakla gurur duyuyoruz ve milli takımda derneğimizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.
 
 
Konya mutfağında etliekmek ve fürun kaebabı şüphesiz çok önemli ancak Konya mutfağının sadece bu ürünlerden ibaret olmadığını ve yüzlerce muhteşem lezzete sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Bu nedenle derneğimiz üyesi ustalarımız ve işletmecilerimizde hazırladıkları menülerde mutlaka Konya mutfağına ait unutulan, unutulmaya yüz tutmuş veya çok fazla bilinmeyen yemek çeşitlerini de bulundurmasını istiyoruz.
 
Genç neslin ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların başında okullarda düzenlenen panel, söyleşi ve workshoplar gelmektedir. Bu çalışmaların daha da genişlemesi için görüşmelerimiz devam ediyor. 
 
Toplantıda ele alınan bir başka konu ise yakın zamanda Ali Ülkü hocamızla önderliğinde çıkaracağımız bir dergi olacaktır. Dergide kıymetli ustalar, işletmeciler ve sektör temsilcilerinin yazıları ve Türk mutfağına değer katacak çalışmalar bulunacaktır. 
 
Çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan Hasan KOÇ, Mustafa PEKANLAR, Ebu Talha DORUK, Erol ASLAN, Fatih KÜRKÇÜ ve Kemal AKDAĞ’a verdikleri desteklerden dolayı plaketleri takdim edilerek teşekkür edilmiştir. Ayrıca toplantının gerçekleşmesi için emeği geçen Konya Ramada Plaza otel genel müdürü sevgili Yavuz SAKMAN’a teşekkür edilerek toplantı sona erdirilmiştir. 
 
Ali ÜLKÜ - Yılmaz SEÇİM


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler