Uluslararası Lezzetler Denizli'de Buluştu...

Uluslararası Lezzetler Denizli'de Buluştu...

Bu yıl ilk kez Uluslararası Gastronomi Bölümü okuyan meslek Lisesi ve Üniversite öğrencilerin katıldığı Gastro World Master Chefs Uluslararası Gastronomi Festivali...

Uluslararası Lezzetler Denizli'de Buluştu...
Dünyanın lezzetleri EGS’de yarışıyor Denizli Genç Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen Gastro World Master Chefs Uluslararası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Denizli Büyükşehir Belediyesi EGS Fuar Alanı’nda misafirlerine kapılarını açtı. 
 
Bu yıl ilk kez Uluslararası Gastronomi Bölümü okuyan meslek Lisesi ve Üniversite öğrencilerin katıldığı Gastro World Master Chefs Uluslararası Gastronomi Festivali, alanında usta yerli ve yabancı birçok jüri üyesinin yer aldığı yarışma büyük heyecanla başladı. Yarışmanın açılış töreni, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünden Valilik’e kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yarışmacılar, Denizli Büyükşehir Belediyesi EGS Kongre Kültür Merkezi’ne geçti. 35 ülkeden 80 yabancı jürinin yer alacağı festivalde, 10 ülkeden kıtalar arası yaklaşık 400 yarışmacı el lezzetlerini konuşturdu. Yarışmaya gastronomi bölümü okuyan meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra yöresel lezzetler kategorisinden de ev hanımları hünerlerini sergiledi. 
 
Günün İlk Birincisi; Sema Akboğa 
Festivalde gerçekleşen canlı performansların yanı sıra ev hanımları için yapılan yöresel lezzetler kategorisinden Denizli’de yaşayan 5 ev hanımı Denizli’nin yöresel lezzetlerini yerli ve yabancı birçok jüri üyesi sunumlarını ve lezzetlerini değerlendirdi. Yarışmacılar, yaprak sarmasından, işkembe dolmasına kadar birçok yöresel lezzeti jüri üyelerine sundu. 
 
Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmanın birincisi Sema Akboğa, ikincisi Veda Sözeri ve üçüncüsü ise Melahat Erka oldu. Yarışmacıları ödüllerini ve sertifikalarını Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı’dan aldılar. 
 
“Bu Yarışma Bana Ayrı Bir Değer Kattı” 
Yarışmaya katılmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Sema Akboğa, “Yemeklerime önem verip beni birinci seçen bütün jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Daha öncede katılmış olduğum 4 yarışmadan derecem vardı. Bu yarışma da bana ayrı bir değer kattı. Birçok ev hanımlarının bu gibi yarışmalara katılarak hem kendilerini göstermeleri hem de yöresel kültürümüzü ön plana çıkarmaları gerektiğini düşünüyorum. 
 
Ben elimden geldiği kadarıyla Denizli’ye has yöresel lezzetleri sunmaya çalıştım. Bunu başarabildiysem ne mutlu bana. Umarım benim gibi birçok ev hanımı bunu başarabilir” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler