Denizli Mutfağının Genc Aşçılar Ödülleri Topladı

Öğrencileri verdikleri eğitimle arayan değil aranan eleman olmaları için çaba sarf ettiklerini belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ali Erdem Atlı...

Denizli Mutfağının Genc Aşçılar Ödülleri Topladı  
 
Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ndeki Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ödüle doymadı ve adeta büyük bir başarı öyküsüne imza attı. Ulusal ve uluslararası yarışmalar ile çeşitli müsabakalara katılan 46 öğrenci, 63 derece yaparak hem okullarının hem de Denizli’nin büyük gururu oldular. 
 
İstanbul, Ankara ve Antalya gibi çeşitli illerdeki turnuva ve yemek yarışmalarıdan başarıyla dönen şampiyonlar,  okulun konferans salonunda düzenlenen törenle ödüllendirildiler. Törene; 
 
Denizli Valisi Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İşadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ile Sema -Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Özbek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Ödülü Vali Karahan Verdi Törende; 
 
uluslararası yemek yarışmalarında;  4 altın, 12 gümüş, 13 bronz madalya kazanan öğrenciler, yine Uluslararası House Keeping Olimpiyatları’nda (Kat Hizmetleri Yarışması)  ekip olarak  10 altın madalya, birincilik kupası ve  ikincilik kupası kazanan öğrenciler ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılında sportif müsabakalara katılarak  il genelinde 9 altın 2 gümüş ve 5 bronz madalya  almaya hak kazanan 21 öğrenciye ödülleri, Vali Hasan Karahan tarafından verildi. 
 
“Öğrendiklerini Yarışmalarda Pekiştiriyorlar”
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Öğretmeni Sebat Kara; “Antalya 8. Uluslararası House Keeping Olimpiyatları’nda 4 kategoride katıldık. Kategoriler yatak yapma, yatak üstü konsept, mumya adam, basket atma.  Bu kategorilerde 10 altın madalya, bir adet olimpiyat 2. lik kupası, bir adet yarım altın ve bir adet kategori olimpiyat kupası aldık. Öğrencilerimi kutluyorum. Biz elimizden geldiğince öğrencilerimize bildiklerimizi aktarıyoruz. 
 
Öğrendiklerini de böyle yarışmalarda pekiştirmelerini sağlıyoruz. Bu ödülleri 16 Ocak Antalya Expo Center’de kazandık. Toplamda beş asil iki yedek öğrenci ile katılım sağladık. Çocuklarımız disiplinli bir şekilde katılıp okulumuzu temsil ettiler” dedi. 
 
“Sadece Mutfak Alanında 50 Madalyamız Var” 
Öğrencileri verdikleri eğitimle arayan değil aranan eleman olmaları için çaba sarf ettiklerini belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ali Erdem Atlı; 
 
 
“Biz Denizli’de turizm alanında eğitim veren tek okuluz. Öğrencilerimiz Denizli’de ve Antalya’da büyük işletmelerde staj yapmaktalar. Okulumuzda kendi alanlarıyla ilgili eğitimleri titizlikle veriyoruz. 
 
Onları yarışmalara yönlendiriyoruz. Yarışmalarda Denizli’yi temsil ediyorlar. Bu konuda en önemli olan 17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasına katıldık. Orada ödüller elde ettik. Bu ödüller çocukların geleceği açısından da önemli. 
 
Yarışma olduğunda öğrencilerimize anlatıyoruz sonrasında istek dâhilinde başvuru yapıyoruz. Kendilerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimize verdiğimiz eğitimle arayan değil aranan eleman olmaları için çaba sarfediyoruz. Yarışmaların prestijleri var. 
 
Okul idaremiz bu konuda hep destek veriyor. Yarışma öncesi atölyemizde ön hazırlıklar yapıyoruz. Yarışmalarda ana yemek, tatlı, balık,  taze makarna, ekip gibi kategorilerde katılıp başarılar elde ettik. 
 
Bu dönem mutfak alanında 50 madalyamız var” şeklinde konuştu. 
 
Yarışmalara Katılan Öğrenciler Ve Ödüller 
Antalya 8. Uluslararası House Keeping Olimpiyatları Simge Günendi Harun Üründü Melisa Kocabıyık Emre Uysal Hidayet Özoğlu Sıla Yıldırım Şahin Karademir Denizli Aşçılar Derneği Gastrofest Eren Şahan Emircan Zeybek Hakan Turan.
 
Denizli Genç Aşçılar Derneği Uluslararası Mastercheef Gastronomi Yarışması 17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Uluslararası Gastronomi Şenlikleri (Ankara) Gastro Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Atakan Karan Halit Enes Cansız Çağrı Buğra Uslu Ali Osman Yalçınkaya Semih Yatkın Eren Şahan Melisa Şimşek Melih Alabaş Canan Aralık Ceren Acar Halil Özoğul Dilara Şirin Şen Yaşar Türk
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler