Pizza Margarita Tarifi

Pizza Margarita Tarifi

Pizza nedir ne demektir? Pizzanın Kısaca anlamını Biliyormusunuz? Pizza, İtalyanların geleneksel yemeği olan ve yuvarlak olarak açılmış hamur üzerine çoğun...

Pizza nedir ne demektir? Pizzanın anlamını Biliyormusunuz?
Pizza, İtalyanların geleneksel yemeği olan ve yuvarlak olarak açılmış hamur üzerine çoğunlukla domates sosu, kaşar peyniri, mantar, sarımsak, biber, sucuk (et) ve daha birçok malzeme çeşidi konularak fırında pişirilen bir pide türüdür.
 
Pizza terimi ilk olarak 10. yüzyılda, Lazio'da bir Latince el yazmasıyla kaydedilmiştir. Günümüz pizzası 18. ya da 19. yüzyılın başlarında Napoli'de icat edilmiş ve 19 yüzyılın sonlarında da İtalyan göçmenlerle Amerika'ya götürülmüştür. 
 
2009 yılında da, İtalya'nın isteği üzerine, Napoliten pizza, Avrupa Birliği ile Geleneksel Özel Gıda Garantisi olarak tescil edilmiştir.
 
Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Pizza Margarita Tarifinni” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
şeflerin özel Yemek Tariflerinden
Pizza Margarita Tarifi "Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim"
 
Pizza Margarita Kullanılacak Malzemeler
Pizza Margarita Hamur İçin:
-3/4 bardak ılık su
-1 tatlı kaşığı aktif kuru veya anlık maya
-2 bardak ağartılmamış çok amaçlı un
-½ çay kaşığı tuz
-½ çay kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı soğuk çekim zeytinyağı
 
Pizza Margarita Sos ve Üzeri İçin:
-2 adet orta boy brunuaz doğranmış kuru soğan
-2 adet orta boy brunuaz doğranmış domates
-2 adet rendelenmiş sarımsak
-1 çay kaığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı toz şeker
-2 tatlı kaşığı soğuk çekim zeytinyağı
-4 adet çeri domates
-250 gr. rendelenmiş mozarella peyniri
-4 yaprak taze fesleğen
 
Pizza Margarita İşlem Basamakları:
-3/4 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı aktif kuru veya anlık maya ilave edilir ve karışım kabarana kadar bekletilir.
 
-Bir karıştırma kabına 2 bardak ağartılmamış çok amaçlı un ile birlikte yoğurarak sırasıyla; ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı soğuk çekim zeytinyağı ve 3/4 bardak ılık su ilave edilir, üzeri kapatılmış bir şekilde min. 6 max. 12 saat buz dolabında bekletilir.
 
-Sos tavasına sırasıyla; 2 tatlı kaşığı soğuk çekim zeytinyağı, 2 adet orta boy brunuaz doğranmış kuru soğan, 2 adet orta boy brunuaz doğranmış domates, 2 adet rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker eklenip, sos kıvamına gelene kadar pişirilir.
 
-Hamur hazır olunca beze haline getirilir ve açılır, üzerine sos sürülür ve üzerine sırasıyla; 250 gr. rendelenmiş mozarella peyniri, 4 adet çeri domates, , 4 yaprak taze fesleğen eklenerek önceden ısıtılmış 220 derece fırına bırakılır. 10 dk. Sonra fırından çıkarılır ve sıcak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli pizza tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler