Geleceğin Şefleri Ocak Başında Ödül Topladı...

Geleceğin Şefleri Ocak Başında Ödül Topladı...

Gastronometro iş birliğiyle düzenlediği ‘Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’ 26 Şubat 2020 tarihinde üçüncü kez gerçekleştirilecek...

Geleceğin Şefleri Ocak Başında Ödül Topladı 
Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB), gastronomi turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olanlara da istihdam sağlamak amacıyla başlattığı ‘Sektör Yetenek Avında’ projesi bu yıl da devam ediyor.
 
Geleceğin şeflerine ödül yağdı
TÜROB’un Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye’nin bünyesinde yer alan Gastronometro iş birliğiyle düzenlediği ‘Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’ 26 Şubat 2020 tarihinde üçüncü kez gerçekleştirilecek. 27 Şubat tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile kazananlar açıklanacak ve ödüller sahiplerini bulacak. 
 
İstanbul’da bulunan 12 turizm meslek lisesinden öğrencilerin kıyasıya yarışacağı ve jüri başkanlığını Şef Vedat Başaran’ın yapacağı Yemek yarışması Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’da düzenlenecek.
 
Sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirilen projeyle turizm otelcilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve meslek lisesi mezunlarının eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkânlarının artırılması hedefleniyor.
 
Türkiye geneline yayılacak
TÜROB Başkanı Müberra Eresin, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek yarışmanın gelecek yıldan itibaren Türkiye çapında düzenleneceğini söyledi. Sadece yarışmada dereceye girenlere değil, yarışmaya katılanların çoğuna konaklama sektörü olarak staj imkânı sunulduğuna dikkat çeken Eresin, “Amacımız öğrenciler mezun olduklarında sektörümüzde kalıcı olarak istihdam edilmelerini sağlamak. 
 
Çünkü kalifiye çalışan eksikliğinin en fazla hissedildiği sektörlerden biriyiz.
Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talip olmaya devam ediyoruz” dedi. Eresin, turizm otelcilik sektörü ve meslek liseleri arasında bir köprü oluşturmayı amaçladıklarına da işaret etti.
 
Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai ise ‘Sektör Yetenek Avında’ projesine bu yıl da Metro Türkiye olarak destek vermeye devam etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.
 
Minialai, şöyle devam etti: “Metro Türkiye olarak, Türk mutfağı ve değerlerinin daimiyetini sağlama, bunu gelecek kuşaklara aktarma amacımız kapsamındaki çalışmalarımız arasında oldukça önem verdiğimiz bir konu da genç şeflerimizin gelişimine katkıda bulunmak. 
 
Bu yarışmaya ev sahipliği yapan Gastronometro’yu da beş yıl önce hem yerel hem de uluslararası gastronomi dünyasını buluşturan bir köprü olması hedefiyle hayata geçirdik. Bu platformun bir diğer önemli misyonu ise genç şeflerle usta şefler arasında bir bağ oluşturmak. Bunun için Türkiye gastronomisine katkı sağlama potansiyeline sahip yetenekli gençleri keşfediyoruz ve onları eğitmen şeflerimizle buluşturuyoruz. 
 
Bu kapsamda da TÜROB ile işbirliği yaptığımız ‘Sektör Yetenek Avında’ projesine güçlü bir şekilde destek vermeyi sürdürüyoruz. Türkiye’nin gastronomi alanındaki gelişimi için genç şeflerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
 
Yarışmaya katılacak okullar;
 
1-Selahattin Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2-Kadıköy Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3-Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
4-Küçükçekmece İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
5-Şişli Kervansaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
6-Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
7-Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
8-Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
9-M. İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
10-Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
11-Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
12-Şile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler