Koronavirüs Türkiye'de Turizmi Etkilermi?

Koronavirüs Türkiye'de Turizmi Etkilermi?

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs giderek tüm dünyaya yayılırken gözler bir taraftan da salgının küresel ekonomiyi nasıl etkileye -ceğine çevrildi. Bunlardan...

Koronavirüs "Coronavirüs" Türkiye'de Turizmi Etkilermi?
Koronavirüsün ekonomiye etkisi merak edilirken Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turist sayısı yüzde 6 azaldı
 
Çin'de ortaya çıkan koronavirüs giderek tüm dünyaya yayılırken gözler bir taraftan da salgının küresel ekonomiyi nasıl etkileyeceğine çevrildi. Bunlardan birisi de turizm. Dünyada dış turizme en fazla para harcayan ülke açık ara Çin. 
 
Peki, koronavirüs ortaya çıktıktan sonra Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turist sayısı nasıl değişti? Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Çinli turist sayısı yüzde 6 azaldı. Ancak asıl etkinin Şubat ayında ortaya çıkması bekleniyor.
 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ocak ayı sınır giriş çıkış istatistiklerini açıkladı. Buna göre ocak ayında 23 bin 580 Çinli turist Türkiye'yi ziyaret etti. Bu sayı Ocak 2019'da 25 bin 33 idi. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 düşüş anlamına geliyor. 
 
Ancak korona salgının turizme etkisinin asıl şubat ayından itibaren ortaya çıkması bekleniyor. Türk Hava Yolları (THY) 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian seferlerini şubat sonuna kadar durdurmuştu.
 
Oteller Corona virüsü için kırmızı alarm verdi!
 
Çin’in Wuhan şehrinden hızla dünyaya yayılan Coronavirus tehdidi Türkiye Turizimin’deki otelleri de alarma geçirdi. Türkiye’de şu an bir tehlike olmamasına karşın oteller önlem amaçlı detaylı temizlik yapmaya başladı.
 
 
Milliyet Gazetesinden Derin Gökçe‘ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, “Çin’deki corona virüsü nedeniyle önlemler aldık. Tüm otellerimize daha hijyen olmaları konusunda da bir liste gönderdik” dedi.
 
Kapadokya ve İstanbul’daki otellerin durumdan etkilenmesine karşın virüsün turizm rezervasyonlarını şimdilik etkilemediğini söyleyen Bülbüloğlu, tehdit karşısında tüm otellerini uyardıklarını ifade ederek “Tüm otellere daha hijyen olmaları konusunda bir liste gönderdik. 
 
Kapı kollarından, tv kumandasına, klimalardan, toplu oturum alanlarına kadar tüm her yer didik didik temizleniyor. Otel personellerini yüksek ateşli birinin görülmesi halinde resepsiyona bildirmesi ve toplu alanların sürekli havalandırılması gerektiği konusunda uyardık” dedi.
 
 
İŞTE "CORONAVİRÜS'ün Panzehir "TARİFi" (Herkesin Faydasına Yayalım Lütfen...)
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler