Alanya Belediyesi  Mutfak Mirası Ailesi İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu...

Alanya Belediyesi Mutfak Mirası Ailesi İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu...

Culinary Heritage Europe siste -mine katılan şehirlerin mutfak kültürlerini ve yöresel gıda ürünlerini, yerel işletmeler...

Alanya Belediyesi  Mutfak Mirası Alanya  İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu
TAH - Ahmet KALAYCI 
 
Alanya Belediyesi Gastronomi alanında yaptığı çalışmalar ile  İstanbul da 9.su düzenlenen International Istanbul Culinary Cup 2020 etkinliği katıldı.
 
29 Şubat-1 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen International Istanbul Culinary Cup 2020 de ulusal ve uluslararası birçok tedarikçi firma ile aşçılar aynı çatıda buluşma fırsatı buldu. 
 
Mutfak Mirası Alanya Sistem Üye İşletmeleri İle Güç Birliği 
Alanya Belediyesi  uluslararası bir ağ olan ve Türkiye’deki öncülüğünü Alanya Belediyesi’nin sürdürdüğü ‘Mutfak Mirası Alanya-Culinary Heritage Alanya ‘teması işleyerek Türkiye’nin mutfak kültürünün tanıtımına yer verildi. 
Alanya Belediyesi  Mutfak Mirası Ailesi İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu...
Temel amacı Culinary Heritage Europe sistemine katılan şehirlerin mutfak kültürlerini ve yöresel gıda ürünlerini, yerel işletmeler ve üreticiler vasıtasıyla etkin ve doğru tanıtmak olan bu bölgesel gastronomi ağı kapsamında 13 farklı ülkeden 46 şehir yer alıyor. 
 
Turizmde sürdürülebilirlik bağlamında gastronomi unsurlarını kullanmayı hedefleyen ve başaran Alanya asına bu ağın lisans sahibi olan Alanya Belediyesi Mutfak Mirası Alanya Üyeleri ile birlikte fuar alanında yerini aldı.
Alanya Belediyesi  Mutfak Mirası Ailesi İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu...
İstanbuldaki Uluslararası etkinlikte Mutfak mirası Alanya Sisteminin üyelerinden Alaiye Resort&Spa Hotel, Gold Cıty Hotel Alanya, Sentido Gold Island Hotel, Mezza Natural Alanya, Nerdek Cafe, Vatanoğlu Alanya, Yöresel Alanya Ev Mutfağı fuarda Alanya Belediyesi ile standında yer aldılar. 
 
Katılım sağlayan işletmelerimiz hem Alanya’ya özgü yöresel ürünleri  hem de kendi işletmelerinde yaptıkları eşsiz lezzetleri fuar ziyaretçilerine tanıttılar ve tadım fırsatı sundular.
 
Alanya Belediyesi Standına Ziyaretçi Akını 
Alanya Belediyesine ait stantta Alanya’da yetişen yöresel ürünlere yer verildi. Alanya yöresine ait meyve ve sebzelerden oluşan Alanya Manavı standında Kumkuat, Alabaş, kan portakalı, muz, şeker domates, papaya (ağaç kavunu),diken kabağı, soğan, limon, avokado çeşitleri, elma, portakal, altın çilek, passiflora, limon görünümlü portakal, ağaç domatesi (Tomarilla), dal muz, Karabaş otu, kekik çeşitleri, Ada çayı, kantaron, hatmi çiçeği, koyun gülü, üzerlik tohumu, Kuru bamya, kuru patlıcan, keçi boynuzu(hünnap)ceviz;
Alanya Belediyesi  Mutfak Mirası Ailesi İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu...
kuru incir, kuru erik, kuru bakla, kabuksuz kuru bakla, kuru zeytin, menengiç (çıtlık), kırmızı kestel iç fıstığı, kabuklu badem, kuru elma, kuru armut, gavıt ,yaban mersini kurusu, kuru üzüm, kuru erik, kuru darı çeşitleri, kuru fasülye ve Turunç reçeli, S pasta, Çiğirdik, Alanya Çöreği, Kırtaki, Bestel, Kıvrım, Alanya Kıstırması, Peksimet olmak üzere yaklaşık 60 çeşit ürün sergilendi.
 
Gastronomi dünyasının önemli uzmanları, akademisyenler, ünlü şefler ,tv programcıları, sanatçılar ve basının ziyareti ,ile yoğun bir katılım sağlanan Alanya standında 2 gün boyunca  İstanbul da yaşayan Alanyalılar ve Alanyalı öğrencilerin de katılımı gerçekleşti. 
Alanya Belediyesi  Mutfak Mirası Ailesi İstanbul Culinary Cup’a Damgasını Vurdu...
Mutfak Mirası Alanya sistemi üyeleri ile İstanbul da gerçekleşen etkinlik renkli görüntüler, lezzetli tadımlar ve bilgilendirmeler ile Alanya Mutfağı ve sistem adına başarılı bir şekilde tamamlandı.Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel etkinliğe katılan kurum kuruluş firmalar ,mutfak mirası üye işletmelere ve ziyaretçilere teşekkür ederim dedi.
 
Mutfak Mirası sisteminin lisans hakkını almakla başladığımız yolculuk üye işletmelerimizin artması ve oluşan güç birliği ile her geçen gün adından daha fazla söz edilmeye başlandı.Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler