IKA Culinary Olympics’te Madalya Bırakmadılar...

IKA Culinary Olympics’te Madalya Bırakmadılar...

turizm Fakültesi Öğr. Gör. Şef Ozan Güngör’ün direktörlüğünü yaptığı Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takımı temsil etti. Gastronomi olimpiyatlarına 70 ülkeden...

IKA Culinary Olympics’te Madalya Bırakmadılar...
 
Gastronomi dünyasının en prestijli mutfak olimpiyatları arasında sayılan, her dört yılda bir Almanya’da düzenlenen 2020 IKA Culinary Olympics’te, Türkiye’yi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Şef Ozan Güngör’ün direktörlüğünü yaptığı Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Aşçılık Milli Takımı temsil etti.
 
19 madalyayla döndüler
Gastronomi olimpiyatlarına 70 ülkeden 1500’e yakın yarışmacı katıldı. TAFED, şeker hamuru, isomalt, icing sugar, pirinç hamuru malzemelerinden doku ve model tekniği, fırça ve air brush boyama tekniği ile modelleme, benzetme yöntemlerini kullanarak hayallerini eserlere dönüştürerek sanatı gastronomiye taşıdı.
 
Milli takım, Dünya Şefler Birliği’nin değerlendirmesi sonucu toplam 19 madalya aldı. Şef Güngör, “Özveri, ekip ruhu, inanç ve ülke sevgisi bizlere başarıyı gösteren yol haritası olmuştur” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler