Turizm Çalışanları Bu Krizde Ne Yapacak, Nasıl Geçinecek?

Turizm Çalışanları Bu Krizde Ne Yapacak, Nasıl Geçinecek?

Turizmde Mayıs ayına kadar oteller boş ve açılacak olan oteller açılışlarını erteleme kararı aldı. Çalışmayan personel beklemeye devam edecek. Mevcut çalışanlarını...

Turizm Çalışanları Bu Krizde Ne Yapacak? Nasıl Geçinecek? 
 
Turizm Çalışanları Virüsten Değil, Krizden Ölecek...
Deneyimli İnsan Kaynakları Yöneticisi Mehmet Korkmaz Koronovirüs'ün sektöre etkilerini değerlendirdi. Krizden en çok çalışanların etkileneceğini belirten Korkmaz önemli açıklamalar yaptı.
 
Deneyimli Yönetici açıklamasında:
"Türkiye Turizmde Mayıs ayına kadar oteller boş ve açılacak olan oteller açılışlarını erteleme kararı aldı. Çalışmayan personel beklemeye devam edecek. Mevcut çalışanlarını da en az 20 günlük süreler ile ÜCRETSİZ İZNE gönderiyorlar.
 
TÜRSAB'ın bakanlığa Oteller için vergi ödemelerinin yıl sonuna ertelenmesi, mevcut kredilerin faizsiz ertelenmesi yada Eximbank tarafından düşük faizler ile kredi destekleri verilmesi gibi taleplerde bulunulacağı öğrenildi.
 
Peki bu durumda çalışanların durumu ne olacak ? Çalışanlar için de bir takım taleplerde bulunulması gerekmez mi ? 
 
Mesela biz çalışanların işsizlik maaş ödemeleri işten çıkartılsa da çıkartılmasa da yapılsa yada her çalışan için belirli ödenek ayrılsa, çalışanların mevcut kredi ödemeleri faizsiz ötelense;
 
Devlet bankaları faizsiz yada düşük faizlerle krediler verse olmaz mı? Her krizin altında mutlaka çalışanlar mı ezilecek ?" ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler