Gaziantep Mutfağından Evde Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?

Gaziantep Mutfağından Evde Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?

Antep mutfağından soğan kebabı nasıl yapılır? Yöresel yemeklerimizden soğan kebabı yapabilmek için hangi malzeme 'ler gereklidir? Evde soğan..

Gaziantep Mutfağından Evde Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?Antep mutfağından soğan kebabı nasıl yapılır? Yöresel yemeklerimizden soğan kebabı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Daha önce evinizde soğan kebabı yaptınız mi? Peki geleneksel Türk mutfağında en iyi kebaplardan evde soğan kebabı yapmak istermisiniz?
 
İşte sizlere şeflerin özel Yemek Tariflerinden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'in kaleminden ve yemek arşivinden soğan kebabı tarifi ’ni derledik...
 
Gaziantep Mutfağından Evde Soğan Kebabı Nasıl Yapılır? "Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim"
Soğan Kebabı Kullanılacak Malzemeler
 
*     400 Gram Yağlı Kıyma
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Kg. Küçük Boy Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
*     1 Su Bardağı Su
 
Nefis Yöresel Yemeklereden Soğan Kebabı İşlem Basamakları;
-Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alarak güzelce yoğurun.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
-Köfteler dinlenirken, soğanların tepesini kestikten sonra en üstteki kabuğu soyun.
 
-Soğanları tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin.
-Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin.
-Salça ve suyu karıştırarak köftelerin üzerine gezdirin.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
-Daha sonra üzerine nar ekşisini gezdirerek 10 dakika daha pişirin ve afiyetle tüketin.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e geleneksel Türk yemek Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden iftar menülerinde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Evde Soğan Kebabı tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler