Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları

Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları

Besni Tava, misafir sofralarını şenlendirecek bir seçenektir. Adıyaman'ın bu eşsiz yemeğini sofranıza taşımak isterseniz, işte meşhur kebab tariflerinden Besni Tava'nın tarifi ve...

 
Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları...
 
Adıyaman, tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla olduğu kadar zengin mutfak kültürüyle de dikkat çeken bir ilimizdir. Yöresel lezzetlere meraklıların kaçırmaması gereken bir lezzet olan Besni Tava, misafir sofralarını şenlendirecek bir seçenektir. Adıyaman'ın bu eşsiz yemeğini sofranıza taşımak isterseniz, işte meşhur kebab tariflerinden Besni Tava'nın tarifi ve hazırlık sırasındaki önemli püf noktalarını Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak hazırladık...
 
Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları
Meşhur Adıyaman Mutfağından Besni Tava Tarifi: Malzemeler
 
* 4 adet alaca soyulmuş ve büyük küp şeklinde doğranmış patlıcan
* 4 adet iri doğranmış kırmızı kapya biber
* 8 adet iri doğranmış yeşil biber
* 1 baş iri parçalara ayrılmış sarımsak
* 5 adet küp şeklinde doğranmış domates
* 3 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 600 gram küçük küpler halinde doğranmış kuzu kuşbaşı
* 150 gram minik parçalara bölünmüş kuyruk yağı
 
Hazırlık Aşamaları:
Patlıcanları alaca soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Biberleri ve sarımsakları da benzer şekilde iri parçalar halinde kesin.
Doğranmış sebzeleri bir pişirme tepsisine alın, harmanlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
Domatesleri üzerine eşit şekilde dağıtın ve baharatları serpin.
Kuzu eti ve kuyruk yağını domateslerin üzerine yerleştirin ve tepsinin üstünü önce ıslatılmış pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında 2 saat pişirin, ardından üstünü açarak suyunu çekene kadar 1 saat daha pişirin.
 
Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları
Püf Noktaları:
Tepsinin üstünü öncelikle pişirme kağıdı ve ardından alüminyum folyo ile sıkıca kapatmak, iç malzemelerin eşit pişmesini ve dışının yanmamasını sağlar.
Yemeğin son 15 dakikasında folyo ve kağıdı çıkarıp, üstünün güzelce kızarmasını sağlayın.
Besni Tava, yöresel mutfaklarımızdan Adıyaman'ın mutfak kültüründen bir parça olarak sofralarınıza zenginlik ve lezzet katacaktır. Bu özel tarifle, yöresel lezzetlerin sıcaklığını ve samimiyetini misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler