İlikli Kemik Sosu...

İlikli Kemik Sosu...

İlikli Kemik Sosu nasıl yapılır? Yemeklerimizi tatlandırmak için hangi sosları kullanmalıyız? Doğal ve organik İlikli Kemik Sosu yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Evde Kemik Suyu...

İlikli Kemik Sosu...
Şef Mehmet KUDAT
 
İlikli Kemik Sosu nasıl yapılır? Yemeklerimizi tatlandırmak için hangi sosları kullanmalıyız? 
 
Sağlığımız için Doğal ve organik İlikli Kemik Sosu yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Evinizde İlikli Kemik Sosu yaptınız mı? Evde İlikli Kemik Sosu yapmak için hangi malzemeler gereklidir? İlikli Kemik Sosunun yapım aşamaları nelerdir? Kemik suyu nasıl kullanılır?
 
İşte sizlere Türk mutfağı şeflerimizden “Mehmet Kudat” in kaleminden kendi yorumu ile İlikli Kemik Sosu tarifi…
İlikli Kemik Sosu
 
Geleneksel Türk mutfağı Şeflerimizden "Mehmet Kudat"
İlikli Kemik Sosunda Kullanılan Malzemeler
 
*     5 Adet Kaval Kemiği
*     4 Adet Kuru Soğan
*     10 Adet Sarmısak
*     500 Gr Tereyağı
*     30 Gr Tane Karabiber
*     10 Defne Yaprağı
*     3 Dal Taze Dağ Kekiği
*     3 Adet Kereviz
*     2 Adet Patates
 
İlikli Kemik Sosu Yapılış Tarifi;
İlikli Kemik Sosu
Evde ve iş yerlerimizde Kemik suyu hazırlamak için öncelikle eklem yerleri ile birlikte satın aldığınız ilikli kemikleri yaklaşık 1 saat bol suda bekleterek varsa kanının çıkmasını sağlayalım.
 
Daha sonra beklettiğimiz suyu dökerek kemikleri geniş bir tencereye alalım. Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım.
 
İlikli Kemik Sosu
Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak. 7-8 saat kaynatalım. 
 
Bu süre içerisinde et suyumuzun jel kıvamına geldiğini göreceksiniz.
Kemik suyunu ocaktan aldıktan sonra içerisinden iri kemik parçalarını alalım ve kemik suyunu süzgeçten geçirerek varsa küçük kemik parçaları süzülmesini sağlayalım.
 
İlikli Kemik Sosu
Daha sonra kemik suyumuzu soğumaya bırakalım. Soğuyan kemik suyunun üzerinde oluşan beyaz yağ tabakasını ayıralım ve altta kalan jel kıvamındaki kemik suyumuzu saklama kaplarımıza alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.
 
Ayırdığımız yağı ise kavurarak değil ama dilerseniz nefis pilavların, nefis dolmaların ve nefis yemeklerin içerisine ekleyebilirsiniz. Yemeklerinize lezzet verecektir. Ben baharat kullandım extra Tad versin diye... Afiyet olsun


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler