• Kuymak Nasıl Yapılır?

    Kuymak Nasıl Yapılır? "Şef Mihta Yıldırımtaş"

  • Kuymak Nasıl Yapılır?

    Kuymak Nasıl Yapılır? "Şef Mihta Yıldırımtaş"


Kuymak Nasıl Yapılır? "Şef Mihta Yıldırımtaş"

Evde Kuymak yapılabilir mi? Nefis ve lezzetli kahvaltılıklardan "Kuymak" ta hangi malzemeler kullanılır? Peki evinizde Kuymak yapmak istermisiniz...?

Kuymak Nasıl Yapılır? "Şef Mihta Yıldırımtaş"Geleneksel Türk Mutfağında Ve Yöresel Mutfaklarımızdan Karadeniz Mutfağında "Kuymak" Nasıl Yapılır?
 
Evde Kuymak yapılabilir mi? Nefis ve lezzetli kahvaltılıklardan "Kuymak" ta hangi malzemeler kullanılır? Peki evinizde Kuymak yapmak istermisiniz?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; En iyi kahvaltılıklardan Bu nefis "Kuymak" tarifi ve Mutfak kültürümüze olan engin katkıları için Türk mutfağı şeflerimizden Mihta Yıldırımtaş’a teşekkür eder mesleki hayatında ve kariyerinde başarılar dileriz. 
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi kahvaltılık tariflerinden "Kuymak" için yapmış olduğumuz araştırmada Türk mutfağının ünlü şeflerinden Mihta Yıldırımtaş'ın yemek arşivinde bulduk ve siz Türk aşçı haberleri takipçilerine özel şeflerimizden Şef Mihta Yıldırımtaş'ın orijinal tarifini sizler için derledik.
 
Şef Mihta Yıldırımtaş; Artvinli Anneannesinin Tarifini Paylaştı: 
 
En İyi Kahvaltılıklardan Kuymak Tarifi;
Yöresel Kahvaltı Lezzetlerinden Kuymak İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     100 Gram Mısır Unu 
"Kalın Çekilmiş Ve Kavruk Olanı"
*     150 Gram Tereyağı
*     250 Mililitre Süt
*     150 Gram Beyaz Peynir
*     100 Gram Çeçil Peyniri Yada Dil Peyniri 
 
En İyi Karadeniz Lezzetlerinden Kuymak Yapılış Tarifi;
100 gram mısır ununu(varsa kalın çekilmiş ve kavruk olanından kullanın) 
150 gram tereyağında kokusu hafif değişene kadar kavurun. 250 mililitre süt ekleyip karıştırın ve hemen ardından önce 150 gram beyaz peynir, o eridikten sonra da varsa çeçil yoksa 100 gram dil peyniri ekleyin. Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Tereyağı üste çıkınca kuymağınız pişmiş demektir. 
Afiyet olsun.
 
Kuymak Nasıl Yapılır? "Şef Mihta Yıldırımtaş"
Şef Mihta Yıldırımtaş'tan Mutfak ve Yemek Tavsiyeleri;
 
Mutfakta İşin Püf Noktaları Neler? 
Aşçılık öncelikle tehlikeli bir meslek, bu nedenle kontrollü hareket edebilmelisiniz. Kızgın yağlar, devasa tencereler, bıçaklar, kaynar sular arasında çalışıyoruz. Kullanılan malzemeyi bilmelisiniz.
 
İşinizin Sevdiğiniz Yönleri Neler?
Çok heyecanlı bir meslek. Bütün gün ciddi bir tempoda hazırlık yapıyoruz. Saat yedi civarı iş başlıyor. O andan sonra etraftaki hiçbir şeyin farkına varmıyorum. Günün sonunda inanılmaz bir enerji ve tatmin hissediyorum.
 
Özenerek Yaptığınız Yemeği Bir Anda Bitiriyoruz. Bu Nasıl Bir Duygu Sizin İçin?
 
Yemeğin bitmesi bizim için büyük mutluluk. Bitmemesi, yemeği beğenmedikleri anlamına gelir ki bu da tüm çalışmalarımızın boşa gitmesi demektir.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Mihta Yıldırımtaş'ın yemek arşivinden Yöresel mutfaklardaki, Yöresel kahvaltılıklardan "Kuymak" tarifini sizler için derledik. Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Şeflerin Özel yöresel lezzet Tariflerinden" Kuymak tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi takipçileriniz ile Sosyal ağlarınızda ile paylaşmanızı umut ederiz. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler