Lor Dolaması Nasıl Yapılır?

Lor Dolaması Nasıl Yapılır?

En iyi tatlı tariflerinden ve en hafif tatlılardan olan "Lor Dolaması" tarifi ve Mutfak kültürümüze olan engin katkıları için Türk mutfağı şeflerimizden Fehmi Samancı’ya teşekkür..

En Lezzetli ve  şaşırtıcı tariflerin yeniden yorumlandığı Modern Türk mutfağında ve şeflerin özel tariflerinde "Lor Dolaması" Nasıl Yapılır? Evde lor dolaması yapmak istermisiniz?
 
Nefis ve lezzetli şeflere özel "Lor Dolaması" nda hangi malzemeler kullanılır? Peki Osmanlı ve Türk tatlılarında şeflerin özel tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; En iyi tatlı tariflerinden ve en hafif tatlılardan olan "Lor Dolaması" tarifi ve Mutfak kültürümüze olan engin katkıları için Türk mutfağı şeflerimizden Fehmi Samancı’ya teşekkür eder mesleki hayatında ve kariyerinde başarılar dileriz. 
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi tatlı tariflerinden "lor dolaması" için yapmış olduğumuz araştırmada Türk mutfağının ünlü şeflerinden Fehmi Samancı'ın yemek arşivinde bulduk ve siz Türk aşçı haberleri takipçilerine özel şeflerimizden Şef Fehmi Samancı'ya özel ve orijinal tarifini sizler için derledik.
 
Lor Dolaması Nasıl Yapılır?
Lor Dolaması Nasıl Yapılır?
En İyi Tatlı Tariflerinden Lor Dolamasında Kullanılan Malzemeler;
 
*     İki Yaprak Baklavalık Yufka
*     İki Kahve Fincanı Tereyağı
*     Kırık Antep Fıstığı
*     Lor Peyniri
*     12 Adet Çilek
*     2 Çay Bardağı Şeker
 
En Hafif Tatlılardan Lor Dolaması Yapılış Tarifi;
İki yaprak baklavalık yufkayı 15x30 santimetrelik parçalar halinde kesin. İki kahve fincanı tereyağı eritip kestiğiniz yapraklara sürün. Her bir yaprağın uç kısmına ince parmak kalınlığında tatlı loru boylamasına koyup üzerine şeker serpin. 
 
Evde varsa kırık antepfıstığı da koyabilirsiniz. Hamuru rulo yapıp yarısına kadar salyangoz gibi dolayın (böylece pişince üst kısmı çicek gibi açılacak).
 
Hazırladığınız ruloları tepsiye dizip üzerini tereyağıyla fırçalayın ve fırın kâğıdıyla örtün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. 
 
Tepsiyi fırından almadan son birkaç dakika önce kâğıdı alıp üstleri kızarıncaya kadar biraz daha pişirin. 12 adet çilek ve 2 çay bardağı şekeri kıvam alana kadar kaynatıp püre haline getirin. 
 
Lor sarmalarının üzerine pudra şekeri serpip yanında da hazırladığınız püreyle servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Fehmi Samancı'nın yemek arşivinden Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Şeflerin Özel Tatlı Tariflerinden" Lor Dolaması tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi takipçileriniz ile paylaşmanızı umut ederiz. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler