Mayalama Yöntemlerinde 10 Dakikada Yoğurt Nasıl Yapılır?

Mayalama Yöntemlerinde 10 Dakikada Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yüz yıllar boyunca bu tekniği devam ettirmişler, Yerleşik düzene geçtikten sonra bu yöntem tamamıyla unutulmuştur. “Teleme yoğurdu” ismi..

10 Dakikada Yoğurt Nasıl Yapılır? 10 Dakikada Yoğurt Nasıl Yapılır? 
"Timur Kocabıçak Ula Aşığı‎"
 
İncir Sütünden Yoğurt Nasıl Mayalanır?
Orta Asya ve Mezopotamya’da göçer yaşayan atalarımız dağlarda kısıtlı imkânlarla 10 dakika içinde yoğurt mayalamayı öğrenmişlerdir. 
 
Yüz yıllar boyunca bu Mayalama tekniğini devam ettirmişler, Yerleşik düzene geçtikten sonra bu yöntem tamamıyla unutulmuştur. “Teleme yoğurdu” ismiyle bilinen yoğurdun yapım aşamalarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Yoğurt Mayalama yöntemlerinden;
İncir Sütünden Yoğurt Mayalama Tarifi;
İncir Sütünden Yoğurt Mayalamak İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Litre Süt
*     10 Tane Ham İncir
*     1 İncir Dalı
*     Yarım Çay Kaşığı Tuz
 
İncir Sütünden Yoğurt Mayalamanın Yapılış Tarifi:
Henüz olgunlaşmamış 10 adet ham incir ve incir dalı kırılarak toplanır.
Sütün içine incirlerden akan süt sıkılarak damlatılır. Bu esnada süt bir incir dalı ile karıştırılır. Karıştırma işlemi 10 dakika sürer. Bu süre sonunda yoğurt mayalanmış olur.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler