Bulgurlu Semizotu Yoğurtlama

Bulgurlu Semizotu Yoğurtlama

Muğla mutfağında Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması nasıl yapılır? Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Muğla yemek kültüründe evde...

Bulgurlu Semizotu YoğurtlamasıBulgurlu Semizotu Yoğurtlaması Nasıl yapılır? 
"Yeliz Tezcan Bingöl‎"
 
Yaz aylarında en iyi tüketilecek sebzeler arasında semizotu ’da yer alır. Semiz otu sağlık açısından da çok faydalı olduğu gibi yöresel mutfaklarımızda çok farklı lezzet çeşitlerine sahiptir.
 
Ama Türk mutfağı içerisinde bir mutfak vardır ki yöresel Muğla mutfağı semizotu yemeklerinin en iyilerine sahiptir.
 
Muğla mutfağında Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması nasıl yapılır? Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Muğla yemek kültüründe evde Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması yapmak istermisiniz?
 
İste sizlere Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden Muğla mutfak kültürünün en unlu yemeklerinden Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması tarifi….
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması "Yeliz Tezcan Bingöl‎"
 
En Ünlü Semizotu Yemeklerinden Bulgurlu Semizotu Yoğurtmamasında Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Bağ Semizotu
*     Yarım Çay Bardağı Köftelik Bulgur
*     Orta Boy Kase Süzme Yoğurt
*     3 Diş Sarımsak
*     1 Yemek Kaşığı Pul Biber
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     Tuz
*     Arzuya Göre Üzerine Kuru Biber
 
En İyi İştah Açıcı Muğla Yemeklerinden Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması Hazırlanış Tarifi;
 
Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması
Semizotunu yıkayalım. Ben bıçak kullanmadan yapraklı kısımlarını ayırdım. 
 
Gövdelerini kullanmadım. Tabiki onları atmıyoruz. Ben onları biraz haşlayıp üzerine sarımsak, yağ, limon sosu dökerek servis ediyorum. Bulguru bir çay bardağı sıcak su ilave edip yumuşamasını beklerken yoğurdu seyreltip dövdüğümüz sarımsakları ilave ediyoruz. 
 
Bulgurla semizotunu karıştırıp üzerine yoğurdu koyuyoruz. Zeytin yağını tavaya koyup önce kuru biberlerimizi kızarttıktan sonra pul biberi ekleyip yoğurtmamanın üzerine gezdiriyoruz.
 
Bulgurlu Semizotu Yoğurtlaması


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler