Gastronomi Haritasına Yeni Bir İmza

Gastronomi Haritasına Yeni Bir İmza "Abhaz Acıkası"

Abhaz Acıkası"nın coğrafi işaret tescili, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı. Bu tescille birlikte, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) aracılığıyla şehre kazandırılan..

 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri: Sakarya'nın Lezzet Haritasına Yeni Bir İmza: Abhaz Acıkası
 
Sakarya'nın zengin yemek kültürüne resmi bir onay daha eklendi: 
"Abhaz Acıkası"nın coğrafi işaret tescili, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı. Bu tescille birlikte, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) aracılığıyla şehre kazandırılan coğrafi işaretli ürün sayısı 13'e yükseldi.
 
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, bu önemli gelişme hakkında, "Çok kültürlü ve zengin bir geçmişe sahip Sakarya'mız, yerel ürünlerinin korunması ve tanıtılması konusunda büyük bir adım daha attı. Sakarya, artık Abhaz Acıkası ile kültürel mirasını daha da zenginleştirdi." ifadelerini kullandı.
 
Sakarya, coğrafi işaret alarak tescillenen Adapazarı Dartılı Keşkek, Adapazarı Islama Köftesi, Adapazarı Kabak Tatlısı ve diğer lezzetlerle birlikte, şimdi de Abhaz Acıkası ile gastronomi haritasındaki yerini sağlamlaştırıyor.
 
Abhaz Acıkası, kapya biber ve çeşitli baharatların eşsiz birleşimiyle hazırlanan, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir lezzeti olarak biliniyor. İşte tescillenen bu eşsiz tarifin güncellenmiş ölçüleri:
 
* 2,5 kg kapya biber
* 3,5 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tuz
* 5 diş sarımsak
* 1,5 çorba kaşığı kuru kişniş (ahusha)
* 2 çorba kaşığı asıpra (Abhaz mutfağına özgü bir ot)
* 2 çorba kaşığı reyhan (arahana)
* 1,2 kg çekilmiş ceviz
 
Yapılışı:
 
Kapya biberler yıkanır, ardından 3,5 su bardağı su ile haşlanır.
Haşlanan biberler süzgeçten geçirilerek suyunun iyice süzülmesi sağlanır. Süzme işlemi için biberlerin üzerine ağırlık yerleştirilir ve bir gece bekletilir.
Ertesi gün biberler, sarımsaklarla beraber rondodan geçirilir.
Elde edilen karışıma baharatlar, tuz ve çekilmiş ceviz eklenir ve tüm malzemeler özdeşleşene dek karıştırılır.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Sakarya'nın bu yeni coğrafi işaret tescilinin ilimize ve tüm Sakaryalılara hayırlı olmasını diliyoruz. Sakarya'nın lezzet mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına atılan bu adımlar, şehrin gastronomi turizmindeki önemini artırıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler