Ateşbaz-ı Veli Gastronomi Sempozyumu Başlıyor...

Ateşbaz-ı Veli Gastronomi Sempozyumu Başlıyor...

Sempozyumun ana teması “gastronomi” olsa da ‘yemek kültürü, yemek tarihi, Mevlevi mutfağı, Selçuklu ve Osmanlı mutfağı, Konya mutfağı...

Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli gastronomi Sempozyumu başlıyor...Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Gastronomi Sempozyumu Başlıyor...
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu, gastronomi alanındaki bilim insanlarını bir araya getirecek. 
 
I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu, 17-19 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
Konu hakkında konuşan NEÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim;
 
Gastronomi alanında katılımcılara en yüksek düzeyde katkı sağlayacak bir sempozyum düzenlemeye gayret ettiklerini vurgulayarak, “Sempozyumun ana teması “gastronomi” olsa da ‘yemek kültürü, yemek tarihi, Mevlevi mutfağı, Selçuklu ve Osmanlı saray mutfağı, Konya mutfağı’ gibi özgül konular da yer almaktadır.” dedi.
 
Sempozyumun, tüm bilim insanları ve halkın ulaşabileceği şekilde on-line (Webinar) olarak gerçekleştirileceğini aktaran Seçim, ülkemizin saygın akademisyenlerinin yanı sıra farklı ülkelerden bilim insanlarını dasempozyuma konuşmacı olarak davet ettiklerini belirtti. 
 
Sempozyum kapsamında Türkçe ve İngilizce dillerinde sunumlar gerçekleştirileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Seçim, “Konya’nın değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacak bu sempozyumda tüm halkımızı aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.” şeklinde konuştu. 
 
Tüm dünyada Gastronomi Araştırmalarında büyük yer verilen Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri....



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler