Muğla Mutfak Kültüründe Semiz Otu Çorbası...

Muğla Mutfak Kültüründe Semiz Otu Çorbası...

İşte sizlere nefis Muğla mutfak kültüründe En İyi Yöresel Çorbalarımızdan, Muğla yemeklerinden ve en çok sevilen yemeklerinden olan...

Muğla Mutfak Kültüründe Semiz Otu Çorbası Nasıl Yapılır?
Türk mutfağı sevdalısı “Fazile Günel Paksoy”
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi böreklerde, kahvaltılıklarda, yöresel nefis yemeklerde ve daha bir çok yerde kullanılan semizotu faydaları ile birlikte birçok rahatsızlığa da şifadır.
 
İşte sizlere nefis Muğla yemeklerinden ve en çok sevilen yemeklerinden olan yöresel semiz otu çorbası tarifini Türk mutfağı sevdalısı Fazile Günel Paksoy hanımefendinin kaleminden kendi yöresel yorumu ile mutfaklarınıza getirdik…
 
Merhaba
Tarla işleri çıkmadan önce makarna yapardı annemler. Evde yapılan makarnaların yaz ortasında bittiği olurdu bazen. O zamanlarda çarşıdan makarna alınırdı. Çok sevinirdik çarşı makarnası alınınca. Çocukluk aklı işte. Çarşı makarnası çok güzel gelirdi bize. 
 
Çarşı makarnası piştikten sonra kalan suyu çoğu zaman bir tas yoğurtla birlikte kuru ekmeklerin üzerine dökülür papara olurdu, bazen de domates ve biberlerin yalaklarında kendiliğinden çıkmış deli semiz otlarıyla çorba. Bu çorbayı tarif edicem bugün size.
 
Muğla mutfak kültüründe En İyi Yöresel Çorbalarımızdan Olan Semiz Otu Çorbası Nasıl Yapılır?
 
Muğla Mutfak Kültüründe Semiz Otu Çorbası...
En Eski Çorba Tariflerimizden Semiz Otu Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? 
 
*     Yaklaşık Bir Demet Küçük Yapraklı Semizotu.
*     1 Orta Boy Soğan.
*     2 Orta Boy Domates
*     Yarım Çay Bardağı Kadar Zeytinyağı (Veya Sizin Kullandığınız Başka Bir Yağ)
*     3 Bardak Kadar Makarna Suyu.
 
Geleneksel Türk Mutfağından En İyi Çorbalardan Olan Semiz Otu Çorbası Yapılış Tarifi :
 
Muğla Mutfak Kültüründe Semiz Otu Çorbası...
Soğanımızı çenterek küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağında biraz kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
 
Yeterinde kavrulunca sıcak olan makarna suyunu üzerine döküyoruz.
 
Bu karışım kaynamaya başlayınca küçük küçük doğranmış semizotlarını ekliyoruz ve semiz otları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 6,7 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
 
Yerken içine sarımsaklı yoğurt, yada sarımsaklı limon eklerseniz lezzetini arttırırsınız. Duru su ile yaparsanız kavrulmuş unla kıvam verebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler