Muğla'da Fırın Kabağı...

Muğla'da Fırın Kabağı...

Muğla yemek kültüründe en iyi lezzetlerden ve uluslararası vejeteryan mutfaklarında da en iyi Vegan yemekleri arasında bulunan Fırın Kabağı yaparken nelere dikkat edilmele...

Muğla'da Fırın Kabağı Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Günel Paksoy"
 
Muğla mutfak kültüründe Fırın Kabağı nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en iyi sebze yemeklerinden Fırın Kabağı yapabilmek için ihtiyaç duyulan malzemeler nelerdir?
 
Muğla yemek kültüründe en iyi lezzetlerden ve uluslararası vejeteryan mutfaklarında da en iyi Vegan yemekleri arasında bulunan Fırın Kabağı yaparken nelere dikkat edilmeleridir?
 
Peki bu güne kadar evinizde muhteşem bir yöresel lezzet olan kabak yemeklerinden Fırın Kabağı yapmayı denediniz mi? İşte sizlere Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Fazile Günel Paksoy ‘un kaleminden kendi yorumu ile Muğla'da Fırın Kabağı tarifi…
 
Muğla'da Fırın Kabağı...
Çekirdeğe kaçmış yani kartlamış olan kabaklardan yapılır bu yemek. Sıcakta yenir, soğukta yenir, ılıkta yenir. Pişerken bir kokar mis. 3 tarla öteden misafir davet etmişliği vardır kokusuyla. Yapanlar bilenler, yiyenler vardır mutlaka.
 
Bilmeyenler İçinde İşte En İyi Muğla Yemeklerinden Fırın Kabağı Tarifi:
Uluslararası Vejeteryan Mutfaklarında En İyi Kabak Yemeklerinden Fırın Kabağı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     2 Adet Kabak
*     Orta Boy İki Soğan
*     2 Baş Sarmısak
*     6 Adet Domates
*     5-6 Tane Yeşil Biber
*     1 Salkım Koruk
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı Ve Tuz
 
En İyi Yöresel Lezzetlerinden Fırın Kabağı Yapılış Tarifi:
 
Muğla'da Fırın Kabağı...
Soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Kabaklarımızı yarım parmak kalınlığında dilimliyoruz. Domateslerimizi yemeklik doğruyoruz. Sarmısaklarımızı diş diş ayırıyoruz. Kabuklarını soymuyoruz.
 
Güvecimize sırasıyla önce soğanları, sonra kabakları, sonra domatesleri, sonra sarmısakları ve çitlettiğimiz korukları en üstede biberleri yerleştiriyoruz.
 
2 su bardağı sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı tuzu eritiyoruz 1 çay bardağı zeytinyağınıda ekleyip yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz güvecimizin kapağını kapatıp yemeğimizi önceden ısıttığımiz fırına veriyoruz. 
 
Yarım saat kadar aralıklarla kontrol ediyoruz pişmesine az kalmışsa üstünün kızarması için güvecin kapağını açıyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu yemeğe dağılmasını önlemek için sarmısaklar soymadan koyulur.
 
Muğla'da Fırın Kabağı...
Mutfaklarınızdan yemek kokusu ve bereket eksik olmasın.
Sevgilerimle.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Leyla Güpoğlu ‘na mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Fazile Günel Paksoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler