En İyi Sakatat Yemeklerinden Kelle Nasıl Pişirilir?

En İyi Sakatat Yemeklerinden Kelle Nasıl Pişirilir?

Muğla yemek kültüründe en iyi çorbalardan kelle yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır. En iyi sakatat yemeklerinden kelle...

En İyi Sakatat Yemeklerinden Kelle Nasıl Pişirilir?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Muğla mutfak kültüründe kelle nasıl pişirilir? Muğla yemek kültüründe en iyi çorbalardan kelle yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır. En iyi sakatat yemeklerinden kelle pişirilirken nelere dikkat edilir?
 
Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Kelle Nasıl Yapılır?
Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Mutfağında Kelle Yapabilmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1,5 Kg Dana Kelle Ve Dili
*     6-7 Diş Sarımsak 
*     Karabiber
*     Limon
*     Tuz
 
Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Kelle Yapılış Tarifi :
 
Kelleyi güzelce yıkayalım. Tuzla ovalayıp tekrar sudan geçirelim. Büyük parçalar halinde tencereye yerleştirelim. 
 
Haşlamak için yeteri kadar su koyup haşlayalım. Pişince tencereden etleri alalım. İlk olarak dilin dış kısmını soyalım. 
 
Haşlanınca çok kolay soyuluyor. Dili ve kelle etlerini doğrayalım. Tekrar haşladığımız tencereye koyup, sarımsakları tuzla dövüp kelleye ilave ediyoruz. 
 
Bir çay kaşığı karabiber koyup, bir taşım kaynatıyoruz. 1 tane limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Servis ederken arzuya göre biraz daha karabiber serperek servis edebilirsiniz. 
 
Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler