Eski Ev Mutfakları...

Eski Ev Mutfakları...

Bakır tencerelerde pişen yemekleri, bakır tabaklarda sunmak çok göz açıcı oluyor diye hepimiz biliriz. Ama bazen üzüldüğüm yanları da olmuyor değil.. Hurda tezgahları...

Eski Ev Mutfakları...
Şef Mustafa Polat
 
* Mezopotamya mutfağı ve Anadolu mutfağının vazgeçilmezleri olan otantik mutfak dizayn şeklinin en doğal hali.
 
* Bakır ve ahşap mutfak envanterlerin bu derece güzel ve şık olması o mutfağın kendine has bir özelliğidir.
 
* Kat kat olan bu raflara dizilen sanat eseri bakır metaryeller hayatımızda çıksa da aramıyoruz değiliz.
 
* Bakır tencerelerde pişen yemekleri, bakır tabaklarda sunmak çok göz açıcı oluyor diye hepimiz biliriz.
 
* Ama bazen üzüldüğüm yanları da olmuyor değil.. Hurda tezgahlarında bu kıymetli bakırları görünce sizler gibi ben de üzülmüyor değilim.
 
* Anadoluda bakır kültürü yozlaşarak yerini teflon ve değişik metaryellere bırakmakla beraber bu resimdeki görüntüleri de göremez olacağız.
 
Kaynak resim: 
Malatya kürecik


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler