Coğrafi İşaretler Ve Tescilli Yemeklerimiz Çoğalıyor

Coğrafi İşaretler Ve Tescilli Yemeklerimiz Çoğalıyor

Sürmene ilçesinde hazırlanan özel hamuru elle daire şeklinde açılan, özellikle salamura edilmiş yöresel peynirlerin kullanıldığı ünlü Sürmene pidesi, taş fırınlarda pişirilip, içerisine...

Coğrafi İşaretler Ve Tescilli Yemeklerimiz Çoğalıyor...
 
Trabzon'da salamura edilmiş yöresel peynirin kullanıldığı, taş fırında pişirilip, tadıyla farklı bir lezzet sunan ve üretildiği ilçeden adını alarak ün kazanan 
 
Sürmene ilçesinde hazırlanan özel hamuru elle daire şeklinde açılan, özellikle salamura edilmiş yöresel peynirlerin kullanıldığı ünlü Sürmene pidesi, taş fırınlarda pişirilip, içerisine Trabzon tereyağı konularak müdavimlerine servis ediliyor.
 
Uzun tarihe sahip olup ünü ülke genelinde yaygınlaşan Sürmene pidesinin Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan coğrafi işaret tescil başvurusu sonuçlandı.
 
Sürmene Belediyesi, Sürmene Esnaf ve Sanatkârlar Birliği ile Sürmene Bıçakçılar Derneği’nin bir araya gelerek 10 Haziran 2019’da yaptığı başvuru neticesinde Sürmene pidesi coğrafi işaretle tescillendi.
 
İçeriğinde bulunan yoğun yağ tadı sebebiyle genellikle ekmekle servis edilen Sürmene pidesi, diğer pidelere göre farklılık gösteriyor.
 
Coğrafi İşaretler Ve Tescilli Yemeklerimiz Çoğalıyor
İlçede pidenin yanı sıra, uzun tarihi geçmişe sahip ve üretildiği ilçeden adını alarak, dünyaca ün kazanan Sürmene bıçağı da 2017 yılında coğrafi işaretle tescillenmişti.
 
Coğrafi İşaretli Ürün Sayısı İkiye Yükseldi
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene pidesiyle birlikte ilçenin coğrafi işaretli ürün sayısının ikiye yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:
 
“Daha önce Sürmene bıçağının coğrafi işaretini almıştık. 2-3 yıllık bir uğraşın ardından Sürmene pidesinin de coğrafi işareti alındı. Esnaf odası ve tarım ilçe müdürümüz coğrafi işaret belgesini bize getirdi. Bununla birlikte bize kazançları olacaktır. 
 
Gastronomi Turizmi açısından bu bölgeyi gezen insanların coğrafi işaretli ürünleri alması garanti gibi görülebiliyor. Ayrıca coğrafi işaretle birlikte ilçemizde daha çok sektör açılmasına, daha kaliteli ürünler sunmamıza vesile olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler