Dalaman, Algarve’ye Rakip Olabilir 'mi ?

Dalaman, Algarve’ye Rakip Olabilir 'mi ?

Etkinlikten haberi olan ünlü Türk mutfağı şeflerinden Maksut Aşkar bile soluğu Dalaman’da aldı. Hem mutfaktaki hem de sahnedeki işin ünlüleri uzun..

Dalaman, Algarve’ye Rakip Olabilir 'mi ?
 
İyi bir yemek, sanat eseri gibi işlenmiş tabaklar, sosyal bir ortam... Üstüne sahnede güzel bir müzik. Pandemi vücut sağlığımızla bizi tehdit ettiği gibi ruh sağlığımızı da bozdu adeta! Ruhun gıdası tanımlamasının klişe olmadığını 15 aylık yarı depresyon halimizle o kadar iyi deneyimledik ki! 
 
Bir daha ne zaman bu ikilemi aynı anda yaşarız bilmezken Gasto Jazz o kadar iyi geldi ki! Hilton Dalaman’da Tamer Özkan’ın mutfağına Hazer Amani ve Yiğit Mirzaoğlu’nun konuk şefliğinde Ahmet Güzelyağdöken’in caz müziğin ana yurdu New Orleans’tan başlayan sohbeti ve dünyaca ünlü caz sanatçısı Ferit Odman’ın quartet’si yani dörtlüsüyle muazzam bir akşam yaşadık. 
 
Hilton Dalaman’ın genel müdürü Tunç Batum’un bu gusto fikri, pandemi önlemlerine uygun şekilde hepimizi bir araya getirdi. Düşünün; etkinlikten haberi olan ünlü Türk mutfağı şeflerinden Maksut Aşkar bile soluğu Dalaman’da aldı.
 
Hem mutfaktaki hem de sahnedeki işin ünlüleri uzun zaman sonra performanslarını sergilerken, biz katılanlar onlardan daha heyecanlıydık adeta. İyi yemeği, güzel servisi ve kaliteli canlı müziği o kadar özlemişiz ki; artık kapanmaları değil, adapte olunmuş açılmaları konuşmamız, sağlığımızın için daha iyi olacak!
 
Türkiye Turizm Haberlerinde De Yer Alan Dalaman’da Cazlı Lezzet
 
Sahnede Ferit Odman; dünyada saygın caz sanatçıları arasında... 11 yıl önce televizyon programımdan Kerem Görsev’den duymuştum ilk kez ismini. Pandemi öncesine kadar aynı bavulla  bir haftada üç kıtada konser veren biriyken, 15 aydır o da ilk kez sahneye çıktı, düşünebiliyor musunuz? Dinleyen olarak biz bu kadar özlemdeyken üretenlerin sıkıntısını sadece maddi olarak yorumlamamak gerek.
 
Yeni pazar: Polonya ve Ukrayna
 
Turizmle alakalı ülkeler arasında belli bir savaş var. Aslında yasakların çoğunluğu sosyopolitik. Avrupa, her zaman sırtlamak zorunda kaldığı Akdeniz ülkelerindeki ekonomiyi, turisti buraya yönlendirerek tutmaya çalışıyor. 
 
Rusya’daki belirsizlik de devam edecek. Buradan doğan boşluğu Polonya ve Ukraynalıların orta ve zengin sınıf vatandaşları dolduruyor. Zengin İngilizlerin tatil destinasyonu Hilton Dalaman’ın genel müdürü bu profili, “Eğlence ve beslenme alışkanlıkları daha farklı. 
 
Spor ve yemekle ilgili etkinliklere düşkün” olarak nitelendiriyor. Şimdiden bu yıla bile tekrar rezervasyon yaptırmışlar. Batum, turizmle alakalıysa iyimser. Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan turizm sertifikası mecburiyetini güven oluşturduğunu, İspanya’nın bunu taklit etmeye çalıştığını anlattı. Büyük alanlarda sosyal mesafeli doğal güzellikli otelleri düşününce, Akdeniz ülkeleri arasında çok önde olduğumuz aşikâr.
 
Dalaman, Algarve’ye rakip olur mu?
 
Tüm dünya nitelikli para harcayan turistin peşinde. Özel jetiyle seyahat eden, kendi çevresini tercihleriyle etkileyen 30’lu yaşları geçmiş bu patronlar kulübü için golf vazgeçilmez bir tutku. Dalaman bölgesindeyse golf tesisleri açılması konusunda bir heyecan söz konusu. Dalaman ve Sarıgerme halkı golf tesisleri istekleriniyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir yazı yazmış. 
 
Minimum üç saha yapılmasıyla buranın golf destinasyonuna dönüşmesi muhtemel. 
 
Havalimanının olduğu bölgede bulunması, iklimi, dünyanın en güzel koylarına olan yakınlığıya belki de Dalaman, Algarve’ye kısa sürede alternatif olabilir. Gelişen teknolojiyle birlikte sanıldığın aksine golf çevre tahribatı oluşturmuyor. Hatta tesislerin yapılması planlanan bölgenin bataklık yapısının bu sayede kurtulacağı ön görülüyor.
 
Kaynak: Orkun Bulut


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler