Labada Çorbası Nasıl Yapılır?

Labada Çorbası Nasıl Yapılır?

Et suyu da ekleyebilirsiniz. O günün şartlarında şimdiki parçalayıcılar olmadığı için kıyma yöntemini kullanıyorlar 'mış. Parçalayıcıda kullanabilir -siniz. Ben bir kez denedim..

Labada Çorbası 
Fazile Paksoy
 
Döndüm dolaştım otlara geldim yine. Ot mevsimi bitmek üzere. Bitmeden bolca tüketelim. Bu aralar  labada bol doğada. Yağan yağmur suları dereleri, kesikleri  doldurdu. Dere boylarında, kesik kenarlarında en çok biten otlardan biri labada. Yine benim çocukluğumda evimizde sıkça yapılan çorbalardan biri de labada çorbası. Anneannemin yaptığı şekilde tarif edicem size. 
 
Yöresel Mutfaklarımızın En Sevilen Çorbalarından Labada Çorbası Nasıl Yapılır?
Labada Çorbası İçin Kullanılan Malzemelerimiz Nelerdir? 
 
*     1 Bağ Labada
*     1 Yemek Kaşığı  Kavrulmuş Un
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     2 Yemek Kaşığı  Zeytinyağ
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağ
*     Su Ve Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Labada Çorbası Yapılış Tarifi
 
Servis Ederken Sarımsaklı Yoğurt Veya Ekşili Sarımsak...
 
Labada Çorbası Nasıl Yapılır?
İlk işimiz 2 su bardağı suyu tenceremize alıyoruz ve suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine labadalarımızı bastırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp ocağımızı söndürüyoruz. 10-15 dakika sonra labadaları bu sudan çıkararak kesme tahtasının üzerine  alıyoruz. 
 
Keskin bir aletle labadaları kıyıyoruz. Eskiden hamur kazıycakları vardı. Anneannem kazıycakla kıyardı labadaları.
 
Ayrı bir tencerede yağımızı eritiyoruz salçamızı ekliyoruz ve salçayı kavuruyoruz. Labadaları bastırdığımız  suyun içine  kavrulmuş un koyuyoruz ve iyice karıştırarak unun dağılmasını sağlıyoruz.
 
Bu suyu karıştıra karıştıra salçamızın üstüne döküyoruz. Su kaynamaya başladığında kıydığımız labadaları ekliyoruz. Bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
 
Çorbamız servise hazır. Sarımsaklı yoğurt veya sarmısaklı limon eşliğinde servis edebilirsiniz.
Aynı çorbayı babaannem salçasız yapardı.
 
Bizim evimizde kavrulmuş un bulunur her zaman. Sizler unu salçadan önce kavurarak ta kullanabilirsiniz. 
 
Et suyu da ekleyebilirsiniz. O günün şartlarında şimdiki parçalayıcılar olmadığı için kıyma yöntemini kullanıyorlarmış. Parçalayıcıda kullanabilirsiniz. Ben bir kez denedim tadında bir değişiklik olmuyor ama görüntüsü pek hoş olmadı.
 
Sofralarımızdan sevdiklerimiz, vücudumuzdan sağlık eksik olmasın...
 
Sevgilerimle...
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler