Türk Yemekleri Türkçe İsmiyle Dünyaya Tanıtılacak

Türk Yemekleri Türkçe İsmiyle Dünyaya Tanıtılacak

'Türkiye'de bile turistlerin genelde gittiği restoranlarda mantının, lahmacunun adının farklı yazıldığını görüyorum. Örnek restoran menülerinde..

Türk Yemekleri Türkçe İsmiyle Dünyaya Tanıtılacak...
 
Türkiyede Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı GastroShow'a iki markasıyla katılan Başkent Grup Restaurant İşletmeleri A.Ş kurucu ortağı Salih Ünlü, birçok Türk lezzetini ismiyle dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı GastroShow'a iki markasıyla katılan Başkent Grup Restaurant İşletmeleri A.Ş kurucu ortağı Salih Ünlü, birçok Türk lezzetini ismiyle dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Türk lezzeti dönerin, yurt dışında dönerin farklı isimlerle bilindiğini belirten Ünlü, 'Türkiye'de bile turistlerin genelde gittiği restoranlarda mantının, lahmacunun adının farklı yazıldığını görüyorum. 
 
Ülkemizde İngilizce restoran menülerinde de döneri döner, mantıyı mantı, lahmacunu da lahmacun olarak yazılmasını ve bu isimlerin turistler tarafından öğrenilmesini hedefliyoruz' dedi. ACE of MICE etkinliği ile eş zamanlı olarak, Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ortaklığıyla gerçekleştirilen, Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı GastroShow bugün sona eriyor.
 
İstanbul Kongre Merkezi Açık Alan- ICC'de yapılan en kalabalık fuar ve festivallerden GastroShow'da Sarı Restaurant ve Dönerci Serkan Usta isimli markalarıyla yer alan Başkent Grup Restaurant İşletmeleri A.Ş Kurucu Ortak Salih Ünlü, fuara ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şirketin bir diğer kurucu ortağı Sertan Tabur fuarda kurulan stantta bulunarak gelen misafirlerle ilgilendi.
 
Döner, ayran gibi kendilerine özgü lezzetlerin ikram edildiği stanttı, gastronomi danışmanlarınında katıldığı protokolün önemli isimlerinden Dünya Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Eric Wolf, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yemek Uzmanı Sahrap Soysal, Komedyen Hayrettin, Şarkıcı Tarık Mengüç gibi isimler de ziyaret etti.
 
Wolf: Türk Mutfağındaki Yemek İsimlerini Dünyada Markalaştırmak Lazım
 
Döneri yedikten sonra Türk mutfağına yönelik açıklamalarda bulunan Dünya Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Eric Wolf, 'Türkiye'ye ilk defa geldim. Gelmeden önce bazı fikirlerim vardı ama geldikten sonra Türk yemeklerinin lezzetini ve Türklerin misafirperverliğini görünce, Türkiye'nin daha iyi bir yerde olması gerektiğini düşündüm. Özellikle gastronomi turizminde Türkiye'nin yapacağı çok şey var, biz de destekleriz. Geleneksel Türk mutfağı henüz markalaşmayı bitirmedi. Türk mutfağındaki yemek isimlerini dünyada markalaştırmak lazım. Türk yemeklerini çok beğendim. Antakya mutfağı en sevdiğim mutfak oldu' diye konuştu.
 
Ünlü: Döneri Dünyaya Tanıtmak İçin Yola Çıktık
 
Fuarda kendilerine olan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Salih Ünlü de 'Milli yiyeceğimiz olan döneri tanıtmak için fuardayız. Döneri dünyaya tanıtmak için yola çıktık, daha kaliteli sunmak için bir restoran açtık. Farklı ülkelerde şube açmayı da hedefliyoruz. Lüks restoran segmentinde döneri tanıtmak istiyoruz. Döner hileye açık bir ürün. Biz döneri yüzde 100 dana ve kuzu eti kullanarak yapıyoruz. Hatta zararı olmadığı halde kuyruk yağı bile kullanmıyoruz. 
 
Dünyaya 'Döner' Adıyla Yayacağız
 
Yöresel lezzetleri turistlerin isimleriyle öğrenmesinin önemine vurgu yapan Ünlü, 'Döner Yunanistan'da farklı Arap dünyasında farklı bir isimle biliniyor. Biz bunu 'döner' olarak yaymayı düşünüyoruz. Türkiye'de bile turistlerin yoğunlukla gittiği restoranlarda mantının, lahmacunun adının farklı yazıldığını görüyorum. Kendi ülkemizde farklı isimler yazarsak yurt dışında ürünlerimizi markalaştıramayız. Türk mutfağını da dünyada geliştiremeyiz. İngilizce menülere döneri döner, mantıyı mantı, lahmacunu da lahmacun olarak yazılmasını ve bu isimlerin turistler tarafından öğrenilmesini, ürünlerin de isimleriyle istenmesini istiyoruz. Adımlarımızı da bu yönde atıyoruz? dedi.
 
Salih Ünlü Kimdir?
 
Salih Ünlü 'nün Hayatı
14 Ağustos 1985 tarihinde Ankara’da dünya’ya gelen Salih ÜNLÜ; 1987 yılında taşındığı İstanbul Bostancı’da 10 yaşına kadar yaşadıktan sonra 1995 yılında tekrar Ankara’ya taşınmış, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamıştır.
 
Yaşam boyu eğitim görüşüne sahip olan ÜNLÜ, Yazılım, Fizik ve İşletme bölümlerinden mezun olup üniversite hayatına halen Aşçılık bölümünde devam etmektedir. Evli ve bir erkek çocuk babası olan Salih ÜNLÜ, MOBASDER kurucu üyesi ve Fenerbahçe Spor Klubü Kongre Üyesi’dir.
 
Hayatı boyunca tüm dünya ülkelerini gezmeyi hedefleyen Salih ÜNLÜ 35 yaşına kadar kendi imkanlarıyla 35 ülke gezmiştir ve ticari hamlelerdeki başarısının altındaki en büyük etkenin bu seyahatler olduğuna inanmaktadır.
 
Salih Ünlü 'nün İş Hayatı
Salih Ünlü, 2004 yılında ailesinin desteği ile ilk şirketini kurmuş ve perakende mağazacılık sektöründe elektronik ürün ticareti ile iş hayatına başlamıştır.2010 yılında ÇİN’in silikon vadisi olarak bilinen GuangDong eyaletinin ShenZhen şehrine taşınmış ve on sene burada yaşayarak uluslararası tecrübeler edinmiştir.
 
2014 yılında Başkent ismi ile kurduğu ilk firma olan “Başkent Teknoloji Uluslararası Nakliyat ve Dış Ticaret A.Ş.” yanı sıra diğer grup şirketleri olan “Başkent Transport AŞ.” , “Başkent Telekom AŞ.” , “Başkent Grup Restaurant işletmeleri AŞ.” ve “Başkent Kıymetli Metal Madenciliği Ltd. Şti.” isimli şirketlerin hepsinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve 2021 yılında tüm şirketlerini holding çatısı altında toplamıştır. Halen “Başkent Holding AŞ.” Yönetim Kurulu Başkanıdır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler