Yöresel Mutfaklarımızın En İyisi Çorum Mutfağı...

Yöresel Mutfaklarımızın En İyisi Çorum Mutfağı...

Akkor, “Çorum mutfağı çok gizli mutfak. Orijinal buğday yetiştiği için hamur işleri çok iyi. Yani kimse kızmasın ama ben en lezzetli su böreğini Çorum..

Yöresel Mutfaklarımızın En İyisi Çorum Mutfağı
 
Türkiye'nin dünyaca ünlü Türk mutfağı şeflerinden Ömür Akkor, TRT 1'de katıldığı bir televizyon programında Çorum mutfağına övgüler yağdırdı. Akkor, “Türkiye’nin en iyi mutfağı Çorum mutfağı” dedi.
 
TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi Programı’nda ‘Anadolu’da ve Türkler’de Yemek Tarihi’ konulu programa konuk olan ünlü Gurme ve Tarih Araştırmacısı Ömer Akkor, “Çorum’un mutfağı o kadar iyi ki leblebiye sıra gelmez” dedi.
 
Bir dönem Alacahöyük Kazı ekibinde de görev alan ve Hitit Mutfağı üzerine birçok araştırmalarda bulunan Aratırmacı yazar ve şef Ömür Akkor, 2018 ve 2020 yılında iki gazeteye verdiği röportajda kendisine Türkiye’nin en iyi mutfağı hangisi diye sorulduğunda Çorum mutfağı cevabını verdiğini anlattı.
 
Akkor, “Çorum mutfağı çok gizli mutfak. Orijinal buğday yetiştiği için hamur işleri çok iyi. Yani kimse kızmasın ama ben en lezzetli su böreğini Çorum’da yiyorum. Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler