Gastronomi Ne Demek?

Gastronomi Ne Demek?

Gastronominin tarihsel serüveni (gastroarkeoloji), türümüzün beslenme eğilimleri, modern tarım ve geleneksel gıda ilişkisi, küresel gıda güvenliği sorunu, gıda tedarik zincirlerinin...

Gastronomi Ne Demek?Gastronomi Ne Demek?
 
Bilim ve Ütopya’nın Ağustos sayısı; sıkça merak edilen, gün geçtikçe üzerindeki ilgiyi artıran “Gastronomi” konusuyla okur karşısında. Sayının editörlüğünü gastronomiye ilgi duyanların yakından tanıdığı Master Şef Deniz Orhun üstlenmiş durumda.
 
Master Şef Deniz Orhun’un yanında Gastronomi alanından içlerinde akademisyen, diyetisyen ve şeflerin bulunduğu yazarların kaleme aldığı yazılar, Gastronomi’yi her yönüyle aydınlatma amacını taşıyan içerikler sunuyor: 
 
“Gastronomi’nin ne demek olduğu; gastronominin tarihsel serüveni (gastroarkeoloji), türümüzün beslenme eğilimleri, modern tarım ve geleneksel gıda ilişkisi, küresel gıda güvenliği sorunu, gıda tedarik zincirlerinin işleyişi, biyolojik çeşitlilikteki alternatif beslenme kaynaklarımız,
 
spor ve gıda ilişkisi, ülkemizin lezzet haritası, coğrafi işaretli beslenme ürünleri, gıda atığı ve israfı meselesi ve gıda hukuku” gibi konuları içeren kapak yazıları, alana dair ele alınmamış bir konu bırakmıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler