Adrasan...

Adrasan...

Adrasan Koyu ve Sahili Nerede? Nasıl Gidilir? Kamp ve Ücretler 2021 yılında nelerdir? Adrasan Plajı’na Giriş Ücretsizdir. Adrasan Koyu ve Sahili’nde Kamp Yapılır mı? konakla..

Adrasan...
 
Adrasan Koyu ve Sahili Nerede – Nasıl Gidilir – Kamp – Ücretler – 2021?
 
Sevgili Seyyahlar bu yazımızda  Adrasan Koyu ve Sahili Nerede – Nasıl Gidilir – Şemsiye & Şezlong Fiyatları ve Konaklama hakkında bilgiler vereceğiz.
 
Adrasan Koyu ve Sahili Hakkında
 
Adrasan Koyu ve Sahili, Antalya İli Kumluca İlçesinin bir köyü olan Adrasan Köyünün plajıdır. Adrasan Köyünün eski ismi Çavuşköy olarak bilinmektedir.  Adrasan Koyu yaklaşık 2 km uzunluğunda tabiat harikası bir kumsala sahiptir.
 
Adrasan Koyu oldukça berrak deniz suyu ile yüzmek için oldukça elverişli bir yapıya sahiptir. Koyu çevreleyen dağlar ormanlarla kaplıdır. Sit alan olması sebebiyle bölge doğal güzelliğini korumuştur.  Koy doğal güzelliği ile çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendisine çekmektedir.
 
Bu bölge Helenistik çağdan özellikler göstermektedir. Beldenin denizi, sığ olduğundan yüzme bilmeyenler ve çocuklar için çok uygun. Sörf, su kayağı gibi aktivitelere kucak açan koyun 25 metre sualtı görüş mesafesinin olması dalgıçların ilgisini çekmektedir.
 
Adrasan...
Adrasan Koyu,  dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan önemli ve güzel duraklarından biridir. Çevresinde önemli turizm merkezleri bulunmaktadır ve bu özelliği Adrasan koyuna ilgiyi artırmaktadır. Gelidonya Feneri batısında Olimpos, Çıralı, Çıralı Yanartaş doğusunda yer almaktadır. Adrasan’daki tesislerin yüzde 80’ini Çavuşköy sakinleri işletiyor. Buradaki tesislerde kalmanızı tavsiye ederim oldukça samimi ve misafirperver bir ortam sizi bekliyor.
 
Adrasanda Gezi tekneleri çevredeki koylara günübirlik turlar düzenliyorlar. Adrasan’a bir saat mesafedeki Suluada, Sazak ve Ceneviz koyları bu tur içerisindeki uğrak yerleri halindedir. Bu yörenin halkı Suluada’dan çıkan suyun aç karnına içildiğinde böbrek taşlarını düşürdüğünü söylüyor. Şifalı bu sularda turistlerin ilgisini çekiyor.
 
Adrasan Sahili Giriş Ücreti  
                     
Adrasan Plajı’na Giriş Ücretsizdir.
 
Kumluca Belediyesi ve Özel işletmeler dışında kalan istediğiniz herhangi bir alanda Şemsiyenizi kurup plajdan yararlanabilirsiniz.  Plaj Kumluca Belediyesi tarafından işletiliyor. Şemsiye veya Şezlong kiralamak isterseniz belirli bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir. 2021 Yılı itibari ile şezlong Kişi Başı 10 TL’dir.
 
Ayrıca Plaj içerisinde duşluklar da bulunuyor.
 
Adrasan...
Adrasan Koyu ve Sahili’nde Kamp Yapılır mı?   
       
Adrasan Koyu ve Sahilinde bir çok yerde özel işletmelerin kamp alanları bulunmaktadır. Denize uzak ve yakın bir çok yer mevcut. 2021 yılı itibari ile Kamp ücreti 40 – 60 TL arasında değişmektedir.
 
Ücretsiz Kamp yapmak isteyenler için ise biraz daha yukarı üst kesimlere Kamp çadırı kurabilirsiniz. Fakat Pandemi nedeniyle Kamp yapmak yasak olduğu için sorun yaşayabilirsiniz. Akşam saatler kurup sabah saatlerinde kaldırabilirsiniz.
 
Adrasan Sahilinde konaklamak İçin birçokta butik otel olduğunu söylemeliyiz..
 
Adrasan Sahili Nerede?
Adrasan Sahili,  Antalya’nın kumluca ilçesine bağlı Adrasan Köyünde bulunur.  Adrasan, Kumluca İlçesine 30 km, Antalya İl Merkezine 95 km, Kemer İlçesine 55 km, Olimpos bölgesine ise 15 km uzaklıkta yer almaktadır.
 
Adrasan...
Adrasan Sahiline Nasıl Gidilir?
 
Adrasan Sahiline hususi aracınızla veya şehir içi otobüsleri ile ulaşabilmeniz mümkündür.
 
Hususi aracınız ile Antalya merkezden Kemer İstikametine doğru gideceksiniz.  Kemer’i geçtikten sonra yaklaşık 55 kilometre süren yolda sırasıyla Çamyuva, Faselis ve Tekirova’yı geçip Olimpos-Çavuşköy sapağından sola döneceksiniz.  Buradan sonra 23 kilometrelik bir yol katedip Adrasan koyuna ulaşabilirsiniz.
 
Adrasan’a Toplu Taşıma ile Gidecekler;
 
Antalya otogar’dan sabah 08.00’da Adrasan Koyu ve Sahiline minibüs kalkmaktadır. Dönüş Adrasan’dan akşam 18.30 olmaktadır. Ayrıca’da Kumluca otogarına gidip Adrasan’a giden minibüslerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
Not: (Kış döneminde servis ve minibüslerin çalışma saatleri ve çalışma koşulları değişmektedir. Sezon açıldığında rütin olarak hizmet veriyorlar)
 
Adrasan Sahiline gitmenin diğer yolu, Kemer – Kumluca yolu Adrasan Yol ayrımında indiğinizde orada taksiler bulunuyor. Taksiler yardımı İle de ulaşabilirsiniz.
 
Adrasan...
Adrasan Koyu ile Bazı İl Merkezleri Arasındaki Mesafe
 
Antalya, Adrasan arası 94 kilometre olup, araçla ortalama 1 saat 50 dakika sürmektedir.
Ankara, Adrasan arası 631 kilometre olup, araçla ortalama 9 saat sürmektedir.
Eskişehir, Adrasan arası 536 kilometre olup, araçla ortalama 7 saat sürmektedir.
Karaman, Adrasan arası 438 kilometre olup, araçla ortalama 8 saat 30 dakika sürmektedir.
Konya, Adrasan arası 402 kilometre olup, araçla ortalama 6 saat 20 dakika sürmektedir.
İzmir, Adrasan arası 497 kilometre olup, araçla ortalama 7 saat 50 dakika sürmektedir.
Kocaeli, Adrasan arası 728 kilometre olup, araçla ortalama 10 saat 10 dakika sürmektedir.
Kayseri, Adrasan arası 712 kilometre olup, araçla ortalama 10 saat dakika sürmektedir.
Bursa, Adrasan arası 640 kilometre olup, araçla ortalama 9 saat sürmektedir.
İstanbul, Adrasan arası 812 kilometre olup, araçla ortalama 12 saat sürmektedir.
 
Adrasan...
Kaynak: seyyahdefteri.com


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler