3. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ni Gerçekleştireceğiz

3. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ni Gerçekleştireceğiz

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar’ın Gastronomi alanında Unesco Yaratıcı şehirler ağına dâhil olmasından..

3. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’ni Gerçekleştireceğiz
 
Gelecek nesillere miras bırakmak için her alanda şehrimizi tanıtmayı sürdüren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, paydaşlarla bir araya gelerek, yapılacak çalışmaları istişare ediyor.
 
Şehrimiz her geçen gün yeniden şahlanıyor, büyüyor ve gelişiyor. Şeffaf Belediyecilik şiarı ile halkımızla iç içe olan Başkanımız Mehmet Zeybek, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın tanıtım atağına katkılar sunmaya devam ediyor.
 
Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ü makamında kabul etti. Başkanımız Zeybek ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, gastro alanında yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
Ziyarette; 14 – 17 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 3. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin hazırlık aşamaları, festival kapsamında bulunan etkinlikler hakkında bilgiler paylaşıldı. Ziyarette Açıköz’e, Afyonkarahisar Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ve aşçılar eşlik etti.
 
“Desteklerinden Dolayı Başkanımız Zeybek’e Teşekkür Ediyoruz”
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar’ın Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı şehirler ağına dâhil olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i tebrik etti. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanımız Zeki Açıköz konuşmasında; “Afyonkarahisar Gastronomisi için neler yapabiliriz diye düşünüp her fırsatta Başkanımla bir araya geliyoruz. 
 
Afyonkarahisar yemeklerini, lezzetlerini tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayemiz de burada üretilen yerli ürünlerin şehir dışına çıkması bizlere ve ülkemize katma değer sağlamasıdır. Afyonkarahisar şanlı tarihi ile adından söz ettirirken artık gastronomisi ile tarihi mutfağı ile de anılıyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e bizlere verdiği destek, şehre kattığı değerler adına teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“Gayemiz Şanlı Şehrimiz Afyonkarahisar’ımızı Dünya’ya Tanıtmak”
 
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar’ın Gastronomi alanında Türkiye’de üç, dünyada 36 şehirden biri olduğuna dikkat çekerek bu alanda marka şehir olma yolunda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Başkanımız Mehmet Zeybek; “ Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanımız Zeki Açıköz şehrimize önem veren bir isim. 14 – 17 Ekim tarihleri arasında 3. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’ni gerçekleştireceğiz, bunun heyecanı içindeyiz. Federasyon ve Belediye olarak bu konuda iş birliği yapıyoruz. 
 
Tek amacımız, yöresel ürünlerimizi ön plana çıkararak, tanıtım noktasında atılımlar yapmak. Bu kapsamda hazırlanan lezzet paketlerimizi Büyükelçilikler, Valilikler ve Belediye başkanlıklarına gönderdik. Farklı tanıtım çalışmalarımız da sürüyor.
 
El ele gönül gönüle Şanlı Şehrimiz, Kurtuluş Şehrimiz Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yere getirmek için çaba sarf ediyoruz. Ziyaretlerinden dolayı Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanımız Zeki Açıköz’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Kaynak: afyonyerelbasin.com


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler