Girişimci Kadınlardan Nefis Çikolata Çeşitleri İmalatı...

Girişimci Kadınlardan Nefis Çikolata Çeşitleri İmalatı...

Modern Türk mutfağından Çikolatalı Sufle Tarifi, Şef İdil Yazar'dan En Sağlıklı "Çikolata" Nasıl Yapılır? Nefis Çikolata Soslu Pamuk Kek Nasıl..

Girişimci Kadınlardan Nefis Çikolata Çeşitleri
 
Sakarya'da KOSGEB desteği alan girişimci Sevgi Çakır, evinin arkasına kurduğu imalathanede ürettiği çikolata çeşitlerini, bahçesinde açtığı butik kafede satıyor.
 
Girişimci kadınların son dönemde yaptıkları projeler her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Sakarya'da mutfağında ürettiği çikolataları beğenilen girişimci Sevgi Çakır, KOSGEB desteği alarak evinde kurduğu imalathane ve bahçesine açtığı butik kafeyle aile sıcaklığında müşterilerine hizmet veriyor.
 
Serdivan ilçesindeki evinde yaklaşık 2 yıl önce hobi olarak çikolata üretimine başlayan 48 yaşındaki Çakır'ın ürünleri, kızının sosyal medya hesabı açmasıyla talep gördü.
 
Kendini geliştirerek işini büyütmeye karar veren Çakır, KOSGEB'den aldığı destekle evinin arkasına imalathane, ön bahçesine ise "kahve-çikolata" konseptli kafe satış noktası kurdu.
 
Modern Türk mutfağından Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Tıklayınız...
 
Modern Türk mutfağından Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Tıklayınız...
Evde yaptığı çikolataları ilk başlarda kızına ve arkadaşlarına denettiğini anlatan Çakır, "Haberim olmadan kızım bana sayfa açmış. Onun akabinde çok talep oldu, siparişler geldi. Yoğunluk nedeniyle de evde yaptığım üretimi küçük bir üretim yeri kurarak geliştirmeye çalıştım." dedi.
 
Şef İdil Yazar'dan En Sağlıklı "Çikolata" Nasıl Yapılır? Tıklayınız...
 
Şef İdil Yazar'dan En Sağlıklı "Çikolata" Nasıl Yapılır? Tıklayınız...
Çakır, ev, imalathane ve iş yerinin bir arada bulunmasının hoş bir konsept oluşturduğunu dile getirerek, "El yapımı ürünlerimizin içerisinde koruyucu veya katkı maddesi bulunmuyor. Fındık, fıstık, farklı meyveler, dolguların bulunduğu çeşitlerimiz var. Talepler doğrultusunda deneyerek çeşitlerimizi çoğaltmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 
 
Nefis Çikolata Soslu Pamuk Kek Nasıl Yapılır? Tıklayınız...
KOSGEB desteğinin ardından gerekli malzemeler ile makineleri aldığını ve üretiminin kolaylaştığını aktaran Çakır, "KOSGEB desteği bütün kadınlar için çok büyük bir fırsat. Girişimci olmak isteyen kadınların bu fırsatları değerlendirmesini isterim." ifadesini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler