Kadın Girişimcilerden Tekstil Atölyelerinde Başarı Hikayeleri

Kadın Girişimcilerden Tekstil Atölyelerinde Başarı Hikayeleri

Halk Eğitimi Merkezinde usta öğretici olarak çalışan 38 yaşındaki Ayfer Yıldırım, KOSGEB'den aldığı İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında makine deste..

 
Silopi'de Girişimci Kadınlar: Tekstil Atölyelerinde Başarı Hikayeleri
Türk Aşçı Haberleri olarak, Silopi'de KOSGEB desteği ile tekstil atölyeleri kurarak girişimci olan Ayfer Yıldırım ve Şükran Yıldız'ın ilham verici başarı hikayelerini sizlerle paylaşıyoruz.
 
Ayfer Yıldırım: Tekstil Atölyesi ile Geleceğe Yatırım
Halk Eğitimi Merkezinde usta öğretici olarak çalışan 38 yaşındaki Ayfer Yıldırım, KOSGEB'den aldığı İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında makine desteği ile Yenişehir Mahallesi'nde 250 metrekarelik alanda bir tekstil atölyesi kurdu. Eşine maddi destek sağlamak ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için bu adımı atan Yıldırım, şu anda 5’i Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrencisi olmak üzere toplam 30 kişiyi istihdam ediyor. Atölyede günde 600 parça çocuk giysisi üretiliyor.
 
Yıldırım, KOSGEB ve İŞ-KUR'dan aldığı desteklerle girişimci olduğunu belirterek, "Çocuklarımın eğitimine katkı sağlamak ve eşime destek olmak için çalışmaya başladım. Şu an 30 kişiye istihdam sağlıyorum ve çalışanlarımızın çoğu kadınlardan oluşuyor. Kendi markamı oluşturmayı hedefliyorum," dedi.
 
Şükran Yıldız: Bin Kişiye İstihdam Hedefi
Şükran Yıldız, daha önce Aile Destek Merkezinde usta öğretici olarak çalıştıktan sonra, Şehitlik Mahallesi'nde kurduğu 400 metrekarelik tekstil atölyesinde erkek fanilası üretiyor. 30 kişiyi istihdam eden Yıldız, "Bu yıl yurt dışı ağırlıklı çalıştık ve ürünleri Almanya'ya ihraç ediyoruz. Hedefim, ileride bin kişiye istihdam sağlamak," diye konuştu.
 
Çalışanların Görüşleri: İlham Veren Kadınlar
Atölyede çalışan Sibel Akyel (28), aile bütçesine katkı sağlamak için 3 yıldır burada çalıştığını ve ileride kendi iş yerini açarak kadınlara istihdam sağlamak istediğini belirtti. "Ayfer ablamız bize rol model oldu. Kendisi çok iyi bir anne ve iş kadını," dedi.
 
Meryem Kayar (19) ise, "Burada çalışarak aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Güzel bir ortam var, çok mutluyum. Bu tür girişimcilerin artmasını istiyoruz. İşverenimizin kadın olması biz kadınlar için büyük avantaj," ifadelerini kullandı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Ayfer Yıldırım ve Şükran Yıldız'ın başarı hikayelerini ve kadın istihdamına yaptıkları katkıları takdir ediyoruz. Bu girişimci kadınların, hem kendi ayakları üzerinde durarak hem de başkalarına iş imkanı sağlayarak örnek olmalarını diliyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap