Katarlı Ünlü Fenomen, Aşçı Ve Şef Amena Musa Rüzgarı..

Katarlı Ünlü Fenomen, Aşçı Ve Şef Amena Musa Rüzgarı..

Sheraton Grand Doha Resort bünyesinde Al Hubara restoran 'da görücüye çıkan Katar Mutfağı, dünyaca ünlü katılımcı -lardan tam not aldı. Alwan..

Katarlı Ünlü Fenomen, Aşçı Ve Şef Amena Musa Rüzgarı...
 
Alwan festivalinde Amena Musa rüzgarı esti.
 
Katarlı ünlü fenomen, aşçı ve şef Amena Musa, iş dünyasındaki başarısından sonra Katar yemek kültürünü dünyaya tanıtmak için kolları sıvadı.
 
Sheraton Grand Doha Resort bünyesinde Al Hubara restoranda görücüye çıkan Katar Mutfağı, dünyaca ünlü katılımcılardan tam not aldı.
 
Tatlı yapımında adından söz ettiren ünlü şef,  nev’i şahsına münhasır olarak kendi özel tarifi olan Safranlı Keki’ni katılımcılara sundu. Amena Musa, Katar’da pek çok kahvecide kendine yer bulan ve talep gören Safranlı Keki’ni fuar ve festivallerden Alwan festivalde de sunarak Katar kültürünü yayarken kendi sevilen yemek tarifleri için de yer ayırmayı ihmal etmedi.
 
Kabli, Buhari ve Yağmaş gibi Hicaz yemeklerindeki bilgisi ve başarısıyla ünü her geçen gün artan şef Amena Musa, Safranlı Keki ile bilinmektir. Kendisine ai tolan Safranlı Kek bugün birçok kahvecinin menüsünde bulunmaktadır.
 
Katar kültürünü “dikkatlice düşünülmüş yemekler” başlığı altında gastronomi haberlerinde de yer alan kategorize bir dizi yemekle tanıtmayı amaçlayan We Cafe direktör şefi Hassan Abdullah al-Ibrahim ve ekibi, bu tanıtım serüveninde Katarlı ünlü fenomen, Katarlı aşçı ve şef Amena Musa’ya sık sık yer verdi.
 
Katar mutfağının tanıtımı kapsamında Al Hubara restoranında yapılan organizasyonda sadece benzersiz ve yenilikçi tariflerin yer aldığı Katar mutfağı değil aynı zamanda ülkede adından sıkça söz ettiren 6 sanatçının işlerine de yer verildi.
 
Katarlı Ünlü Fenomen, Aşçı Ve Şef Amena Musa Rüzgarı...
Şef Amena Musa Kimdir?
 
Ünlü bir şef, başarılı bir iş insanı ve manken olan Amena Musa, Katarlıdır. Katar Mutfağı’nın tanıtımı başta olmak üzere Katar kültürüne ve ülkeye ait birçok tanıtım projesinde aktif olarak rol almaktadır. Ülkede Safranlı Keki ile meşhur olan ünlü aşçının ünü, giderek dünyaya yayılmaktadır.
 
Bu yayılmada, ünlü aşçının Katar Mutfağı’nın tanıtım yüzü olarak kullanılmasının büyük payı vardır. Aynı zamanda bir manken de olan Amena Musa,  Alwan Yemek Festivali’nde boy göstermiş ve Katar Mutfağı’nın dünyaya tanıtılmasına katkı sağlamıştır.
 
Başarılı bir iş kadını olan Amena Musa’nın Safranlı Keki bugün Katar’daki birçok kahvecinin menüsünde bulunmakta ve talep görmektedir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler