Topraktan Toprağa Atıkların Dönüştürülmesi...

Topraktan Toprağa Atıkların Dönüştürülmesi...

Mardin’de birçok projeyi başarıyla yaşama geçiren gastronomi uzmanı, şef Ebru Baybara Demir, birçok il ve ilçenin ardından Muğla..

Topraktan Toprağa Atıkların Dönüştürülmesi Kompost Projesi
 
Muğla'nın Fethiye ilçesinde başlatılan 'Topraktan toprağa atıkların dönüştürülmesi Kompost projesi' ile semt pazarlarındaki sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda kompostlanıp tekrar toprağa gönderilecek. Fethiye Belediyesi kompost projesi için ilk adımı attı.
 
Mardin’de birçok projeyi başarıyla yaşama geçiren gastronomi uzmanı, şef Ebru Baybara Demir, birçok il ve ilçenin ardından Muğla’ya bağlı Fethiye’de de sebze ve meyve atıklarının değerlendirilmesi üzerine kurulan kompost projesini Fethiye’de uygulamaya başladı. 
 
Başlatılan proje ile çöpe giden yaş meyve ve sebze atıkları kompost gübreye dönüştürülerek yeniden tarıma kazandırılıyor. 
 
Projenin uygulamaya geçmesinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın çok büyük emeği olduğunu belirten Ebru Baybara Demir, projeyle ilgili;
 
“Yapılan proje ile semt pazarlarında akşam saatlerinde görmeye alışkın olduğumuz sebze meyve atıkları, görevlilerce toplanıp uygun alanlarda kompostlanarak kimyasallardan dolayı verimsizleşen topraklara soluk aldıracak, toprağın su tutma kapasitesini güçlendirecek, çiftçinin ve üreticinin sulama ve gübre maliyetlerini de düşürecek” dedi.
 
Topraktan Toprağa Atıkların Dönüştürülmesi Kompost Projesi
Karaca, “Topraklarımızı onarmak için ben de varım”
 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, 3 etaptan oluşan tüm etkinliklere katıldı. Ebru Baybara Demir’in FBKM’deki semineriyle başlayan proje, Fethiye Salı Pazarı’nda akşam saatlerinde yaş meyve ve sebze atıklarının toplanmasıyla devam etti. Karaca, Salı pazarı’na gönüllüler ile birlikte katılarak ayrıştırma işlemini yaptı. Karaca, “Topraklarımızı onarmak için ben de varım” dedi.
 
Ayrıştırmanın ardından pazardan toplanan yaş meyve ve sebze atıkları, Fethiye Belediyesi’ne ait Çatalarık’taki alana getirildi. Bu alanda meyve ve sebze hariç tüm ürünler tekrar ayrıştırıldı. Daha sonra Ebru Baybara Demir ve Belediye Çevre Mühendisleri eşliğinde uygulama yapıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler