En İyi Patlıcan Musakka

En İyi Patlıcan Musakka

Geleneksel Türk mutfağında en iyi patlıcan yemeklerinden Patlıcan Musakka nasıl yapılır? Evde Patlıcan Musakka yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin nefis tariflerinden..

En İyi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi patlıcan yemeklerinden Patlıcan Musakka nasıl yapılır? Evde Patlıcan Musakka yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin nefis tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Patlıcan Musakka yaparken nelere dikkat edilir? en farklı yöresel mutfaklarımızda musakkanın Püf noktası nelerdir?
 
Geleneksel Türk mutfağında birbirinden farklı musakka çeşitlerinden Patlıcan Musakka için hangi patlıcanlar kullanılır? Patlıcan Musakka nasıl pişirilir?
 
En İyi Patlıcan Musakka
En İyi Patlıcan Yemeklerinden ve En Sevilen Yemek Tariflerinden Patlıcan Musakka İçin Malzemeler
 
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     4 Adet Orta Boy Çarliston Biber
*     5 Adet Orta Boy Patlıcan
*     400 Gram Az Yağlı Kıyma
*     2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     2 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Kimyon
*     3 Adet Domates
*     1 Su Bardağı Su
 
En Meşhur Patlıcan Yemeklerinden Patlıcan Musakkanın Patlıcanları Kızartmak İçin: 
 
*     1 su bardağı ayçiçek yağı
 
En İyi Patlıcan Musakka
Patlıcan Musakka Tarifinin Püf Noktası Nedir?
 
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, suyunu iyice sıkıp kuruladıktan sonra kullanın.
 
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
 
Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Patlıcanın faydaları nelerdir?
 
Patlıcanın faydalarını, güçlü kemikler oluşturma, osteoporozu önleme , anemi semptomlarını azaltma gibi birçok faydasını sıralayabiliriz. Patlıcanın sağlığımıza faydaları açısından geniş bir yelpazesi bulunmaktadır. Patlıcanın Türk aşçı haberleri faydalarından yararlanmak için hem yemeklerinize ekleyerek hem de közlenmiş olarak tüketerek yararlanabilirsiniz. Patlıcanın faydalarını sizler için sınıflandırdık. Çiğ patlıcanın faydaları, közlenmiş patlıcanın faydaları nelerdir sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız, detaylar haberimizde…
 
Patlıcanın sağlığımıza çeşitli faydaları bulunmaktadır. Patlıcanın faydalarını kısa bir şekilde özetleyecek olursak; kemik erimesini önlemek, kansızlığı gidermek, kilo vermeye yardımcı olmak, şeker hastalığı riskini düşürmek gibi çeşitli faydaları bulunmaktadır.
 
En İyi Patlıcan Musakka Patlıcan Lif kaynağıdır...
 
Lif, mide-bağırsak sağlığı ve düzenli bağırsak hareketleri için patlıcan gereklidir. Dışkınızı toplar, böylece sindirim sisteminiz daha rahat bir şekilde çalışır. Patlıcan aynı zamanda lif, besinlerin emilimini ve gıdaların işlenmesini kolaylaştıran gastrik sıvıların salgılanmasını da sağlar.
Patlıcanın içerisinde yer Türk aşçı haberleri alan lif miktarı aynı zamanda kalp hastalıklarında da azalma ile ilişkilendirilmiştir, çünkü ateroskleroz , kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolünü ortadan kaldırır .
 
Patlıcan Kilo vermeye yardımcı olur...
 
Patlıcan az miktarda yağ veya kolesterol içerdiğinden, kilo vermeye çalışan veya obezite ile savaşan insanlar için çok sağlıklı bir besindir. Patlıcanın lif açısından zengin olması da kilo vermeyi sağlamasında büyük bir etken taşımaktadır. Yoğun lif miktarı ve doyurucu etkisi sayesinde patlıcan, aşırı yemenin önüne geçer bu nedenle de kilo verme şansını arttırır.
 
Patlıcan Kanseri önler...
 
Lifin yararlı etkileri ile birlikte patlıcanlar çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Patlıcanlar da çok çeşitli hastalıklara ve hastalıklara karşı vücudun en iyi savunma hatlarından biri olan büyük antioksidan kaynaklarıdır. Patlıcanlar, beyaz kan hücrelerinin Türk aşçı haberleri üretimini ve aktivitesini stimule ettiğinden, bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içerir. Ayrıca patlıcan, doğal bir antioksidan ve esansiyel bir mineral olan manganez içerir.
 
Patlıcan Kemik sağlığını geliştirirler...
 
Patlıcanın kemik sağlığına, kemik degradasyonu ve osteoporoz riskinin yüksek olduğu insanlar için çok iyi birtakım faydaları vardır.
 
Fenolik bileşikler patlıcanlara ve diğer birçok meyvelere eşsiz renklenme sağlayan şeydir. Bu bileşikler ayrıca osteoporozun azaltılmış işaretlerine daha güçlü kemiklere ve artmış kemik mineral yoğunluğuna da bağlanmıştır. Patlıcanlar aynı zamanda kemik sağlığına iyi gelen bol miktarda demir ve kalsiyum içermektedirler.
 
Patlıcanın Anemiyi önler...
 
Demir eksiliği beraberinde ölümcül hastalıkları da getirebilir. Demir eksikliği beraberinde anemi (kansızlık) hastalığının ortaya çıkmasına neden olabilir. Patlıcan içerisinde yüksek miktarda D vitamini barındırmasından dolayı, anemi hastalığının önüne geçmektedir. Patlıcanın içerisinde kırmızı kan hücrelerini arttıran mineraller bulunmaktadır.
 
Demir ve bakır minerali birleştiğinde vücutta kan üretimi olacaktır. Bu iki mineral vücutta bulunmadığında kan üretimi gerçekleşmez. Demir ve bakır minerali kırmızı kan hücresi üretiminin artmasına yardımcı olmaktadır.
 
Damarlarınızın içinden geçen daha sağlıklı kırmızı kan hücreleri ile, enerji ve güçte gözle görülür bir artış göreceksiniz, bu da yorgunluk ve stres hissini ortadan kaldıracaktır.
 
Patlıcan Beyin fonksiyonlarını geliştirir...
 
Patlıcan içerisinde bolca bitkisel besin içermektedir. Bu bitkisel ağırlıklı besinler, vücudunuzu serbest radikal aktiviteye karşı savunmakla kalmaz, vücudunuzu ve beyninizi toksinlerden ve hastalıklardan korurlar, aynı zamanda Türk aşçı haberleri beyne kan akışını da arttırırlar. Beynine daha fazla oksijen bakımından zengin kan göndererek, hafıza ve analitik düşüncelerin güçlerini kuvvetlendirmek için nöral yolları uyarırlar.
 
Aynı zamanda patlıcandaki potasyum, beyin güçlendirici görevi görmektedir.
 
Patlıcan Diyabet Yönetimi...
 
Yüksek lif içeriği ve düşük miktarlarda çözünür karbonhidratları nedeniyle, patlıcanlar diyabetin yönetimi için ideal bir besindir. Patlıcanların nitelikleri, onları vücuttaki glikoz ve insülin aktivitesinin Türk aşçı haberleri düzenleyicisi olarak yararlı kılmaktadır. İnsülin seviyeleri stabil olduğunda ve vücut kan şekeri içinde şiddetli dalgalanma, diyabetin potansiyel olarak tehlikeli tarafını engelleyebilir.
 
Patlıcan Patlıcanın besin değerleri...
 
Patlıcan zengin bir besin kaynağıdır. İçerisinde: C vitamini , K vitamini , B6 vitamini , tiamin , niasin , magnezyum , fosfor , bakır , diyet lifi , folik asit , potasyum ve manganez içerir . Ayrıca patlıcan neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermez.
 
Karaciğer sağlığını iyileştirir...
 
Araştırmalar patlıcandaki antioksidanların karaciğerin belirli toksinlerden korunmasına yardımcı olabileceğini öne sürmüştür.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler