Armutlu Tart Nasıl Yapılır?

Armutlu Tart Nasıl Yapılır?

Armutlu Tart İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir? Kalori tükettiğimiz besinlerin enerjisini temsil eder. Her bireyin yaşına ve yaşam standartlarına göre günlük tüketmesi gereken..

Armut Kaç Kalori? Armutun Besin Değerleri Ve Kalorisi…
 
Kalori tükettiğimiz besinlerin enerjisini temsil eder. Her bireyin yaşına ve yaşam standartlarına göre günlük tüketmesi gereken bir kalori miktarı vardır. Diyet listesi oluştururken öğünlere göre kalori dağılımı yapılır.
 
Tabi kalori tek başına da yeterli değildir. Tüketilen yiyeceğin besin değerlerini de bilmek gerekir. Peki, severek tükettiğimiz armut kaç kaloridir? Armutun besin değerleri ve kalorisi...
 
Özellikle diyet yapanların dikkat ettiği ve araştırdığı bir konudur kalori. Yiyecekler sebze, meyve, baklagil bir başlık altında toplansa da her birinin kalori değeri ayrıdır.
 
Kalori hesabı yaparken en çok araştırılan yiyeceklerden biri de Armuttur. Mineral, vitamin ve organik bileşik içeriği bakımından zengin olan armut en düşük kalorili meyvelerden biridir ve düşük kalorisine rağmen yüksek lif içeriği sayesinde tok hissetmenizi sağlar. İşte armutun besin değerleri ve kalorisi…
 
Armut Kaç Kaloridir: 
100 gram armut yaklaşık 57 kaloridir.
 
Armutun Besin Değerleri Nelerdir?
100 gram armutta aşağıdakiler bulunur:
 
* Su: 83,96 g
* Enerji: 57 kcal
* Protein: 0,36 g
* Toplam yağ: 0.14 g
* Karbonhidrat: 15.23 g
* Lif: 3.1 g
* Toplam şeker: 9.75 g
* Kalsiyum: 9 mg
* Demir: 0.18 mg
* Magnezyum: 7 mg
* Fosfor: 12 mg
* Potasyum: 116 mg
* Sodyum: 1 mg
* Çinko: 0.1 mg
* C vitamini, toplam askorbik asit: 4.3 mg
* Tiamin: 0.01 mg
* Riboflavin: 0.03 mg
* Niasin: 0.16 mg
* B-6 Vitamini: 0.03 mg
* Folat: 7 µg
* B-12 Vitamini: 0 µg
* A Vitamini: 1 µg
* A Vitamini: 25 İÜ
* E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.12 mg
* D Vitamini (D2 + D3): 0 µg
* D vitamini: 0 IU
* K Vitamini (filokinon): 4.4 µg
* Yağ asitleri, toplam doymuş: 0.02 g
* Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.08 g
* Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.09 g
* Yağ asitleri, toplam trans: 0 g
* Kolesterol: 0 mg
* Kafein: 0 mg
 
En İyi Tart Tariflerinden Ve Hamur İşi Tariflerinden Armutlu Tart Nasıl Yapılır?
Armutlu Tart İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
 
Armutlu Tart Hamuru İçin;
 
*    1,5 Su Bardağı Un 
*    5 Yemek Kaşığı Şeker
*    Yarım Çay Kaşığı Tuz 
*    12 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı
 
Armutlu Tart Dolgusu İçin; 
 
*   6 Büyük Armut 
*    3 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı
*    1 Yemek Kaşığı Su 
*    3 İncir Reçeli Tanesi 
*    Bir Fiske Tuz
 
Armutlu Tart Yapılış Tarifi:
 
Fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Bir kapta un, şeker ve tuzu karıştıralım. Tereyağını iyice yumuşatıp unlu karışımı yedirelim ve hamur yapalım ve 20 dk buzdolabında dinlendirelim. 20- 25 cmlik bir tart kalıbını yağlayıp unlayalım hamuru yerleştirelim ve fırında kızartalım. 
 
Ayrı bir yerde armutları halka veya dilim halinde bıçak sırtı kalınlığında doğrayalım, 3 armutu tereyağında çevirelim, 3 yemek kaşığı suyu ekleyelim ve 3 dakika pişirip soğuması için kenara alalım. İncirleri doğrayalım ve çıkan reçeli ayıralım. Aynı tavaya tekrar tereyağı ilave edip kalan armutları ve incirleri pişirelim. 
 
İncirli armutları şeker ve tuzu ekleyerek püre haline getirelim ve tartın içini dolduralım. Üzerine dilim armutları dizelim ve 10 dakika ısıtılmış fırında pişirip bir fırça yardımıyla reçeli üzerine sürerek parlatalım. 5 dakika daha fırınlayıp karamelize olmasını sağlayalım. afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler