Geleceğin Mutfak Şefleri Ve Şef Adayları Bizim İçin Önemli

Geleceğin Mutfak Şefleri Ve Şef Adayları Bizim İçin Önemli

Üniversitemizde Gastronomi Bölümümüzün Ayrı Yeri Ve Önemi Var. Profesyonel şef adayı öğrencileri ile mutfakta olmaktan büyük keyif..


Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında “Let’s Cook Together” 
 
Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle buluştu. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfaklarında da hareketlilik başladı. 
 
Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Osman Nuri Uçan ve diğer akademisyenler “Let’s Cook Together” etkinliğinde gastronomi öğrencileriyle buluştular.
 
Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü aşçılık mesleğinde öğrencileriyle buluştu.
 
Türkiye’de mutfak profesyonellerinin yetiştirilmesi konusunda aşçılık eğitimleri veren üniversitelerden biri olan Altınbaş Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’yle geleceğin şeflerinin yetişmesinde önemli bir rol oynuyor. 
 
Türkiye aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde de yer alan bilgiler göre, Gerek eğitim kadrosu gerekse sunduğu imkanlarla mutfak kültürü alanında kariyer hedefleyen gençlerin tercihi olan bölüm, Dünya ve Türk mutfağının en güncel bilgileriyle müfredatını geliştiriyor. 
 
Geçen sene pandemi nedeniyle yapılamayan “Let’s Cook Together” etkinliği, farklı kültürlerdeki öğrencilerin gastronomi aracılığıyla iletişimlerini güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak geçekleştiriyor.
 
Bu seneki etkinlik, pandemi önlemleri kapsamında Altınbaş Üniversitesi Gastronomi Bölümü mutfağında gerçekleştirildi. Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Osman Nuri Uçan ve diğer akademisyenler öğrencilerle birlikte palamut pişirdiler.
 
Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Burada yetişecek Şef adaylarımızın her birine birer mutfak kültürü elçisi gözüyle bakıyoruz” dedi.
 
Şef adayı öğrencilerimizin her biri gastronomi kültürümüzün elçileri olacaklar
 
Profesyonel şef adayı öğrencileri ve geleceğin şefleri ile mutfakta olmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, gastronominin kültürler arası köprü kurmanın en lezzetli yollarından biri olduğunu vurgulayarak, “Ülke olarak geçmişimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi gastronomi aracılığıyla da dünyaya açabiliriz. 
 
Burada yetişecek şef adaylarımızın her birine birer mutfak kültürü elçisi gözüyle bakıyoruz. O nedenle üniversitemizde Gastronomi Bölümü’müzün ayrı yeri ve önemi vardır. 
 
Onları gastronominin her alanında yetiştirip dünya gastronomi sektörüne hazırlıyoruz. Kendi öz mutfaklarının kıymetini bilsinler ve bu değerleri kendi yaratıcılıkları ile birleştirip dünyaya açılsınlar istiyoruz” şeklinde konuştu.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler