Geçmişten Günümüze Nefis Osmanlı Mutfağı Lezzetleri...

Geçmişten Günümüze Nefis Osmanlı Mutfağı Lezzetleri...

Çoğu zaman Osmanlı döneminden günümüze gelmiş tariflerle çalışan Mehtap Çoban'ın mutfağında osmanlı lezzetlerinden lavanta sirkesi, Hindistan cevizi sirkesi gibi..

Geçmişten Günümüze Unutulan Osmanlı Mutfağı Lezzetleri...
 
7 nesil çiftçilik yapan bir ailenin kızı olan Mehtap Çoban, geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutan onlarca ürünü Osmanlı dönemi tariflerinden esinlenerek kendi mutfağında üretip satıyor.
 
Sivas'ta yaşayan 40 yaşındaki Mehtap Çoban, yaptığı el emeği ürünlerde geçmişten günümüze köprü görevi görüyor. Çoban, kendi mutfağında sirke, marmelat, reçel gibi yaklaşık 100 çeşit ürün yapıyor. 
 
Çoğu zaman Osmanlı döneminden günümüze gelmiş tariflerle çalışan Mehtap Çoban'ın mutfağında osmanlı lezzetlerinden lavanta sirkesi, Hindistan cevizi sirkesi gibi onlarca çeşit sirke, bamya turşusu gibi birçok çeşit de turşu bulunuyor.
 
Hayalini kurduğu işletmeyi de açan Çoban'ın ürünleri yurt içinden alıcı bulurken Almanya, Fransa gibi birçok ülkeden de talep görüyor. Ürünleri tamamen organik olan Girişimci Mehtap Çoban dünyaya açılıp marka haline gelmeyi amaçlıyor.
 
Geçmişten Günümüze Unutulan Osmanlı Mutfağı Lezzetleri...
Ulaşamayacağınız sandığınız her şey burada
 
Azimli girişimci kadınlarımızdan Mehtap Çoban, gastronomi turizmine de katkısı olan "Geçmişten günümüze bir köprü oluşturmaya karar verdim. Anneannelerimiz, babaannelerimiz nasıl üretiyorsa bende aynı onlar gibi üretiyorum.
 
Unutulmuş tariflerle bunları gün yüzüne çıkarmak istedim. İçerisinde hiçbir katkı maddesi, koruyucu, kıvam arttırıcı olmadan reçeller, turşular, marmelatlar şerbetler kaynatıyorum. Osmanlıdan günümüze osmanlı saray mutfağında da kullanılmış gelmiş tariflerle çalışıyorum daha çok. 
 
Yöresel gastronomi haberlerinde de yer almış haberleri arşivlerinde 7 nesildir tarımla uğraşan çiftçi bir ailenin kızıyım. Biz toprağa çok şey borçluyuz. Borcumu ödemek için buradayım. Özlediğiniz, çocukluk hayallerinizde kalan ve ulaşamayacağınızı sandığınız doğal ürünlere buradan ulaşabilirsiniz" dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler