Siirt Fıstığı Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü Aldı...

Siirt Fıstığı Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü Aldı...

Belçika merkezli Uluslararası Tat Enstitüsü’nce Brüksel’de düzenlenen etkinlikte gerçekleş -tirildi. Tat etkinliğine Avrupa ’daki 20 ülkeden, aralarında Michelin Yıldızlı şef ve..

Siirt Fıstığı Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü Aldı...
 
Avrupa'nın önde gelen şef ve gurmeleri bünyesinde buluşturan ‘Uluslararası Tat Enstitüsü', 2021 Tat değerlendirmesi sonucunda Siirt fıstığı, 'Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü.
 
Siirt’in marka ürünü ve eşsiz lezzetiyle gastronomi haritamızda Türkiye’de en çok tercih edilen coğrafi işaretli Siirt Fıstığı, yılda bir defa Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen dünyanın en iyi Şef ve gurmelerinin katıldığı Uluslararası Tat Enstitüsü tarafından 100 üzerinden 92,4 puanla üç yıldızın tamamını alarak, dünyanın en lezzetli fıstıkları arasında yerini aldı.
 
Siirt Fıstığı'na Uluslararası Üstün Lezzet ÖdülüDeğerlendirme, Belçika merkezli Uluslararası Tat Enstitüsü’nce Brüksel’de düzenlenen etkinlikte gerçekleştirildi. Tat etkinliğine Avrupa’daki 20 ülkeden, aralarında Michelin Yıldızlı şef ve gurmelerinin katılarak, binlerce ürünü test etti.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yayınlanan Siirt Fıstığı Avrupalı usta damaklar tarafından 'Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü. Bundan böyle iki yeni marka olan Anadolce ve DoluharmanByAnodolce yurt içi ve yurtdışı zincir mağazalarda özel tasarımlı ambalajlarıyla raflardaki yerini alacağı bildirildi.
 
Brüksel'den gelen ödül Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na takdim edildi.
 
Türkiye gastronomi turizmine de katkıları olduğu bilinen Siirt Fıstığını Diğerlerinden Ayıran Özellik Tadı ve görünümüyle oldukça aranan Siirt Fıstığı, düşük kalorisi, kolesterol düşürücü ve zayıflatıcı özellikleri ile benzerlerinden ayrılır.
 
Sıhhatli bir yaşam sürmek isteyen, faydalı ve sağlıklı yağları düşük yağ oranı ile tüketmek isteyen her birey, Siirt fıstığını tüketebilir. Böylelikle tüketici hem tat olarak keyif alırken hem de sağlıklı yaşamı için de önemli bir besini bünyesine katmış olur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler