Burasder; Gastronomi'de Bursa Hak Ettiği Yere Gelecek

Burasder; Gastronomi'de Bursa Hak Ettiği Yere Gelecek

Türkiye gastronomi haberleri ve gastronomi turizmi de önemli bir yer teşkil eden Bursa için Yapılan konuşmaların ardından geceye katkıda bulunan sponsor firmalara teşekkür edildi...

Burasder; Gastronomi'de Bursa Hak Ettiği Yere Gelecek
Burasder; Gastronomi'de Bursa Hak Ettiği Yere Gelecek...
 
BURASDER Başkanı Sait Kaplan, “Aşçılardan aşı karşıtı çıkmaz. Otel ve restoranlarda gönül rahatlığı ile yemek yiyebilir, tatilinizi yapabilirsiniz” dedi.
 
Kısa adı Burasder olan aşçılık kurumlarından Bursa Aşçılar Derneği Gala yemeği, Sheraton Hotel’de düzenlendi. Geceye Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Süleyman Çelik, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, Turizm İl Müdürü Kamil Özer, BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez ve çok sayıda aşçı ve söktür temsilcisi katıldı. 
 
Gecenin açılış konuşmasını yapan BURASDER Başkanı Sait Kaplan, otel, restoran ve lokantalarda çalışan aşçıların aşıların tam olduğuna kefil oldu. Kaplan, “Pandemiden en çok etkilenen gıda sektörü oldu.
 
Sürecin halen devam ettiğini ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gastronomi sektörü iki yıl boyuncu zor bir süreç geçirdi. Bu olumsuz tablonun bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
 
Geceye katılan Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan ise Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına ve gastronomi haritamızda Bursa’nın katılması gerektiğinin altını çizdi. Gündoğan, “Turizm, sanayi ve hizmet sektörü bakımından Bursa önemli bir yerde. 
 
Şehrimizin gastronomi açısından olan zenginliklerini tanıtmak için aşçılarımıza önemli görevler düşüyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan vekili Süleyman Çelik ise pandemi süresince birçok etkinliğin iptal edildiğine işaret etti.
 
Pandemi süresinde gıda sektörünün değerinin bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Çelik, gastronomi alanında Bursa’nın hak ettiği yere gelmesi için yerel yönetimlerin de üzerine düşeni yapacağının sözünü verdi.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve gastronomi turizmi de önemli bir yer teşkil eden Bursa için Yapılan konuşmaların ardından geceye katkıda bulunan sponsor firmalara teşekkür edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye aşçı ceketiyle çıkan Mehmet Çevik ise şarkılarını mutfak şefleri için seslendirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler