SirkeDer Birinci Yılını Kutluyor

SirkeDer Birinci Yılını Kutluyor

Pandemi sürecinde kurulmasına rağmen yıl içinde gerçekleştirilen toplantılarda kurucu şirketler olarak; Fersan, Kühne, Kemal Kükrer, Tariş, Yeni Kavaklıdere ve Yakamoz’un bir araya gelerek çalışmaların hızlıca..

SirkeDer Birinci Yılını Kutluyor!
 
Türkiye’de 32 milyon dolarlık sirke pazarında, kuruluşuyla sirke sektöründe önemli çalışmalar gerçekleştiren Sirke Üreticileri Derneği (SirkeDer) kuruluşunun birinci yılını kutluyor.
 
Sektörde yer alan 6 firmanın bir araya gelmesi ile İzmir, Kemalpaşa merkezli olarak kurulan SirkeDer, kısa zamanda başarılı çalışmalara imza attı. 
 
Pandemi sürecinde kurulmasına rağmen yıl içinde gerçekleştirilen toplantılarda kurucu şirketler olarak; Fersan, Kühne, Kemal Kükrer, Tariş, Yeni Kavaklıdere ve Yakamoz’un bir araya gelerek çalışmaların hızlıca ilerlemesini sağlayan ve dernek amaçları doğrultusunda çalışan SirkeDer birinci yıldönümünü kutluyor.
 
Sirke kodeksinde bulunan açıkları gidermek, Avrupa standartlarına ulaşmak ve bu şekilde sektörde tağşişin önüne geçmek için yola çıktıklarını belirten Sirke Üreticileri Derneği (SirkeDer) Başkanı Gürhan Güven, “Tüketiciye sağlıklı ürünler tesis edilmesi hedefleri ile SirkeDer olarak ilk iş SirkeDer Teknik Komite’sini kurduk.  
 
SirkeDer Teknik Komitesi, SirkeDer’in ilk yılında pek çok güzel çalışmalara imza attı.  Öncelikle sirkede tağşişin önüne geçmek ve kodeksteki boşlukları kapatarak kriterleri Avrupa standartlarına çıkarabilmek hedefiyle çalışmalarımız sürüyor. Mevcutta yetersiz kalan analiz yöntemleri yerine Karbon İzotop Tayini yöntemini aktif kullanabilmek için bakanlıkla, üniversiteler ve laboratuvarlar ile iletişime geçerek analiz çalışmalarına başladık. 
 
Bu çalışmalar kapsamında tüketiciye doğru ürün ulaştırmak için yıl içinde hem endüstriyel üreticiler ile hem de ürünleri son tüketiciye sunan müşteriler ile bilgilendirme toplantıları gerçekleştirerek konu hakkında farkındalık yaratma çalışmaları gerçekleştirdik. 
 
SirkeDer olarak, ülkemizde sirke üretiminin her üründe sağlıklı şekilde ilerlemesi, ürünlerin kontrollerinde hiçbir eksik kalmaması ve bu sayede tağşişin önüne geçilmesi, sektördeki tüm paydaşlarımızın konu hakkında bilgilenmesi ve farkındalık kazanması için yürütmeye başladığımız çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. En kısa zamanda tüm çalışmalarımızı neticelendirip sirke sektörünü her zaman ileri taşımak için projelere devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Güven ayrıca; “Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda çıktığımız bu yolda birinci yılımızı tamamlayarak ikinci yaşımıza girmiş olmanın onur ve kıvancını yaşıyoruz. Sevinç ve mutluluğumuzu üyelerimiz, meslektaşlarımız ve tüm paydaşlarımız ile paylaşıyor, bizlere destek olan herkese yürekten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
SirkeDer Hakkında: Sirke üretim sektöründeki firmalardan Fersan, Carl Kühne, Ajinomoto, Tariş, Kavaklıdere ve Yakamoz’un kurucu üye olarak yer aldığı Sirke Üreticileri Derneği (SirkeDer) Eylül 2020’de İzmir’de kuruldu. SirkeDer sektörün tüm paydaşlarını bilgilendirecek faaliyetler ve aktiviteler yürütecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler