Kakule Nedir? Kakule'nin Özellikleri Nelerdir?

Kakule Nedir? Kakule'nin Özellikleri Nelerdir?

Kakulenin Kalorisi Ve Besin Değeri nedir? Kakule nasıl bir koku? Kakule baharatı nasıl kullanılır? akule yağı nerelerde kullanılır? Kakule yutulur mu? Kakule çayı ne zaman İcilir?

Kakule Nedir? Kakule'nin Özellikleri Nelerdir?
 
Kakule nerelerde Kullanılır? Kakulenin Kalorisi Ve Besin Değeri nedir? Kakule nasıl bir koku? Kakule baharatı nasıl kullanılır? akule yağı nerelerde kullanılır? Kakule yutulur mu? Kakule çayı ne zaman İcilir? Kakuleli kahve ne demek? Kakule gribe iyi gelir mi? Kakule nerelerde bulunur? Emziren anneler Kakule kullanabilir mi? Kakule alkol kokusunu giderir mi? Kakulenin Faydaları Nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri olarak Kakule'yi araştırdık. İşte Kakule hakkında en çok sorulan sorular ve Kakule cevapları...
 
Kakule, zencefilgiller ailesinden Elettaria ve Amomum cinslerini kapsayan bitkilerin genel adıdır.
 
Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya’nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4–5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir. Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renktedir. Kakule çeşitlerinden Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yere göre isim alır. Seylan kakulesi, Malabar kakulesi, Siyam kakulesi gibi.
 
En faydalı baharat çeşitlerinden Kakule nerelerde Kullanılır?
 
Tohumları meyvelerinin kurutulup, ayrılmasıyla elde edilir. Yemeklere özellikle de baklagillere ve balığa katılır. Muhallebi, sütlü tatlılar, hoşaflar, çay ve kahvede çeşni verici olarak kullanılır. İsveç ve Finlandiya'da unlu mamüllere de katılır. Hintler nefesleri güzel koksun diye tohumlarını çiğnerler. Kakule tohumları reçine, nişasta ve uçucu yağlar taşır. Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılır. Ayrıca iştah açıcı, midevî ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.
 
Arapça ve Farsça "Hêl" olarak bilinen Kakule, ingilizcede "cardamom" olarak bilinmekte olup, çaya farklı bir aroma katmaktadır. Türk aşçı haberleri Bergamotu andıran özel kokusundan dolayı ayrıca Kakule aromalı çaylar üretilir ki adları "Cardamom Tea" olarak geçer.
 
Günümüzde özellikle doğu bölgelerinde, kahve içenlerin sık kullandığı bir aromadır.
 
Sağlığımız İçin Bağışıklığı Güçlendiren Baharatlardan Kakulenin Kalorisi Ve Besin Değeri
 
1 gram kakule 3 (kcal) kaloridir.
Kakule besin değeri (1 gram):
 
* Karbonhidrat (g) 0.68
* Protein (g) 0.11
* Yağ (g) 0.07
* Lif (g) 0.28
* Kolesterol (mg) 0
* Sodyum (mg) 0.18
* Potasyum (mg) 11.19
* Kalsiyum (mg) 3.83
* Vitamin A (iu) 0
* Vitamin C (mg) 0.21
* Demir 0.14
 
Kakule nedir nerelerde kullanılır?
 
Hindistan, Malezya ve Nepal gibi ülkelerde tüketilen kakule bitkisi, aslında zencefil ailesine mensuptur. Tatlılarda ve yemeklerde baharat olarak kullanılan bitki çay olarak da içilebilir.
 
Kakule bitkisinin faydaları ve nasıl kullanılır?
 
Kakule en çok içeceklerde, çay ya da kahve aromasını desteklemek için kullanılır. Kakule eğer çay olarak kullanılmak istenirse kakule taneleri demlenebilir, bal ve limonla zenginleştirildikten sonra tüketilebilir. Sıcak çikolataya da hoş bir aroma katar. Kakule sadece sıcak içeceklerde değil tatlılarda da kullanılır.
 
Kakule nasıl bir koku?
 
Kakule meyvesi oldukça küçük boyutlu, sarımsı yeşil ve kirli beyaz renklerde görülüyor ve her biri bol miktarda tohum içeriyor. Türk aşçı haberleri Kızıl-kahve tonlardaki bu tohumlar, keskin kokusu ve baskın aromasıyla öne çıkıyor.
 
Kakulenin tadı neye benzer?
 
(Basmati pirincin standart pirinçten temel farkı düşük nişasta seviyesidir. ) Güneydoğu Asya'ya özgü olan, çaylarda; hem tuzlu, hem de tatlı yiyeceklerde ve çaylarda kullanılan kakulenin tadı; biraz biberli, tatlı ve çiçeksi tatlara sahip bir tür tadı olan baharattır.
 
Kakule baharatı nasıl kullanılır?
 
Pilav vs gibi yemeklerde kakule kullanmak için kabuklarıyla havanda hafifçe dövmeniz kabuklarını ayırdıktan sonra toz haline getirmeniz gerekiyor. Ayrıca baharatlı keklerde ve kurabiyelerde, muhallebi gibi sütlü tatlılarda ve hoşaflarda da kullanmanız mümkün.
 
Kakule nedir? "Tolunay Sandıkcıoğlu"
 
Zencefilgiller familyasından olan bitkinin kokulu tohumları Doğu'da pilavlarda, omletlerde, tatlılarda kullanılırken Batı'da sıcak şaraplarda, tartlarda ve bazı şarküteri ürünlerinde kullanılır. 
 
osmanlı mutfağı nda pilavlara, kebaplara, patlıcan dolmasından balık turşusuna kadar envai çeşit yiyeceğe lezzet ve rayiha veren bitki, ayrıca bazen kahveye de eklenir, taze taze tüketilirdi.
 
Tohumları ilaç olarak da kullanılan kakule getirisi yüksek olan baharatlardan biriydi. Günümüzde tane ya da toz halinde satılan kakule, daha çok tatlı ürünlerde ve bazı kahve karışımlarında kullanılmakta... 
 
Kakule yağı nerelerde kullanılır?
 
Muhallebi, sütlü tatlı, çay ya da kahvede doğrudan kullanılmakta, aynı zamanda kakule yağı olarak da tercih edilmektedir. Nefesi tazelemesi bakımından tohumlar doğrudan ağızda sakız gibi de kullanılmaktadır.
 
Kakule yutulur mu?
 
Kakule yemeklerde çok kullanılır. Yemeklerle beraber tüketildiğinde mide sorunlarını çözer, mide ağrılarını giderir. Ayrıca yemekten sonra oluşan hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunların üstesinden gelir. Kakule sadece mide değil antiseptik özelliği ile de insan vücudunu mikroplara karşı korur.
 
Kakule çayı ne zaman İcilir?
 
Kakule, Orta Doğu ve Asya mutfağında uzun zamandır bilinen ve sıkça kullanılan bir baharattır. Türk aşçı haberleri Ayrıca oldukça faydalı olan bir baharatlı çay demlemek için de kullanılır. Kendi kendine demlendiğinde doğal bir canlandırıcı etkiye sahiptir. Kafein içermediği için günün herhangi bir saatinde tüketilebilirsiniz.
 
Kakule günlük ne kadar tüketilmeli?
 
Kakule çayı için; 1 bardak kaynar suya, taze çekilmiş kakule tohumlarından 1 tatlı kaşığı dolusu koyulur. 10-15 dakika demlendikten sonra elde edilen çay günde üç kez bir bardak içilir. Eğer gaz sorunu ve iştah açmak için kullanacaksanız yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir.
 
Kakuleli kahve ne demek?
 
Kakuleli kahve, kendine has bir kokusu olan kakule bitkisinin çekirdeklerinin kurutulması ve öğütülmesi sonucu Türk kahvesi ile harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir kahve çeşididir.
 
Aşureye kakule konur mu?
 
Tarçın, karanfil, zencefil, zerdeçal, havlıcan, kakule bunlar da konabilir bunların yanında pişerken susam atılabilir bunlarda aşurenin lezzet olarak kalitesinin artmasına neden olabilir.
 
Kakule gribe iyi gelir mi?
 
Kakule-tarçın: Soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerinin hafifletilmesinde, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde kakule etkilidir. ... Mürver-nane: Gribe, öksürüğe ve nezleye faydalıdır. Soğuk algınlığını giderip, göğsü yumuşatır.
 
Kakule nerelerde bulunur?
 
“Kakule nerede satılır?” sorusu da bu baharatı sıklıkla tüketen ve denemek isteyen kullanıcıların sıklıkla merak ettiği konulardan biridir. Aktarlarda bulabileceğiniz bu aromatik baharatı online platformlardan da son derece ucuz fiyat aralıklarıyla satın alabilirsiniz. Bitkisel ürünler kategorisinde yer alan kakule Türkiye ve Hindistan gibi sıcak bölgelerde yetişen, 3 ila 5 m boyların da, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki türüdür. Özellikle bataklık ormanlar da yabani olarak yetişmektedir.
 
Emziren anneler Kakule kullanabilir mi?
 
Son olarak, gebe ya da emzirme döneminde olan kadınların da kakule tüketmesi önerilmez, bizden söylemesi.
 
Kakule alkol kokusunu giderir mi?
 
Antalya'da, Alkol Promilini Düşük Gösterdiği Belirtilen Kakule Tohumu Satışlarında Patlama Yaşandı. ... Türk aşçı haberleri Şanlıurfa'da 'mırra' olarak bilinen acı kahvenin öğütülmüş hali olan kakule tohumu, birçok ülkede ağız kokusu sorununa çözüm amacıyla da kullanılıyor.
 
Kakuleli kahve neye iyi gelir?
 
Kakuleli Türk Kahvesinin Faydaları : Gaz, hazımsızlık, mide ekşimesi, şişkinlik ve kabızlık gibi ortak sindirim problemlerine iyi gelir. Yaşlanmayı önler. Şeker hastaları ve tansiyon hastalarına iyi gelir.
 
Kakulenin Faydaları Nelerdir?
 
Kakulenin insan sağlığı için faydalarının bazılarından bahsetmiştik. Alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan kakulenin yararlarına bir de maddeler halinde göz atalım:
 
* Mide sorunlarını çözer.
* Mide ağrısına iyi gelir
* Mide bulantısını önler.
* Hazmı, sindirimi kolaylaştırır.
* Sindirim sistemini düzenler, bağırsakları çalıştırır.
* İştahsızlık sorununu çözer.
* Ağız kokusunu önler.
* Vücudu mikroplara karşı korur.
* Akciğerleri korur.
* Böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar.
* Böbrekleri temizler ve idrar söktürücüdür.
* Hafızayı güçlendirir. Zihni açar.
* Unutkanlık sorununa iyi gelir.
* Cinsel gücü arttırır.
* Soğuk algınlığı hastalıklarına karşı iyileşme sürecine yardım eder.
* Boğazı yumuşatır.
* Öksürüğü önler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler