Bu Lezzete Bayılacaksınız!!!

Bu Lezzete Bayılacaksınız!!!

Börek çorbası nedir? En farklı çorbalardan Börek çorbası nasıl yapılır? Börek çorbası yöresel mutfaklarımızdan hangisine aittir? Bu güne kadar evinizde en iyi yöresel çorbalar. Böreğin de çorbası olur mu demeyin!!!

Börek çorbası nedir? En farklı çorbalardan Börek çorbası nasıl yapılır? Börek çorbası yöresel mutfaklarımızdan hangisine aittir? Bu güne kadar evinizde en iyi yöresel çorbalardan Börek çorbası yaptınız mı? Böreğin de çorbası olur mu demeyin!!!
 
İşte sizlere en sevilen yöresel lezzetlerimizden ve en iyi çorbalardan Börek çorbası tarifi...
 
En Farklı Çorbalardan Börek Çorbası Nasıl Yapılır?
 
En İyi Çorbalardan Börek Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Börek Çorbası Hamur İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    1 Kg Un
*    2 Adet Yumurta
*    Yeterince Su, 
*    Tuz
 
Börek Çorbası İç Harcı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    400 Gram Kıyma
*    2 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
*    2 Adet Soğan
*    Yarım Su Bardağı Kıyılmış Ceviz
*    Yarım Demet Maydanoz
*    Tuz, 
*    Karabiber
 
Börek Çorbası Kızartmak İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    Ayçiçeği Yağı
 
Börek Çorbası Çorba İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    175 Gram Kıyma
*    1 Adet Soğan
*    1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*    4 Yemek Kaşığı Tuzlu Yoğurt Veya Süzme Yoğurt
*    4 Su Bardağı Su, 
*    Tuz, 
*    Karabiber
 
Börek Çorbası Yapılış Tarifi;
 
Hamur için un, yumurta ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakın.İç harcı için kıymayı bir tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun. 
 
Üzerine ayçiçeği yağı ve yemeklik doğranmış soğan ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ceviz içi, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp 1-2 dakika daha kavurun. Soğuması için bir kenara alın.Hazırladığınız hamurun 1/3'ünü kenara ayırın. 
 
Kalan kısmını ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 1 adet bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçine kıymalı harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını elinizle bastırın. Fazla kısımlarını bıçak veya ruletle kesin. 
 
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın ve kızgın ayçiçeği yağında kızartın.Çorba için kıyma, kıyılmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Kenara ayırdığınız hamuru unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. 2x2 cm'lik kareler halinde kesin. 
 
Ortalarına kıymalı harçtan koyup karşılıklı uçlarını birleştirerek bohça şekli verin.
 
Bir tencerede ısıttığınız dört bardak suya, tuzlu yoğurdu karıştırın. Hazırladığınız mantı hamurlarını ve haşlanmış nohudu içine ilave edin. Hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Kızarttığınız börekle birlikte servis yapın.
 
Börek Çorbası hangi yöreye ait?
 
Börek çorbası, sadece Gaziantep yöresine özgü bir yemek çeşidi değildir. Anadolu da birden fazla börek çorbası çeşidi vardır. Bu çeşitlerden salçalı ekşili börek çorbası, mantılı, börek aşı ya da yüksük çorbası ve yoğurtlu börek çorbası olarak hazırlanan çeşitler en çok bilinen çeşitlerdir.
 
Salçalı mantı çorbası nasıl yapılır? Kolay Mantı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Tencereye sıvı yağı alalım. ...
Salça ve baharatları ekleyelim. ...
Ardından suyu ilave edip çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca mantılar ve haşlanmış nohutları ilave edelim.
Mantılar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 
Yüksük çorbası nasıl yapılır?
 
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun. Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin. Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
Çorba nedir Çorbanın tanımı?
 
Çorba sıvı olarak tüketilen gıdalardan birisidir. Sebze, et ve çok çeşitli başka malzemeler kullanılarak hazırlanabilir. Çorbanın içine katılan malzemeler kaynatılarak tatlarının ve aromalarının çorbaya geçmesi sağlanır. ... Çorbanın içindeki tanelerin çorba ile bütünleşmesini sağlama işlemine çorbanın bağlanması denir.
 
Türk mutfağında çorbanın yeri ve önemi nedir?
 
Anadolu kültüründe ve Türklerde çorbanın folklorik önemi çok büyüktür. Batı'da sadece iştah açıcı olarak tüketilen çorba, bizim kültürümüzde yemek olarak da yer almaktadır. Sofranın temsilcisi ve yöneticisi olan bir yemek türü olarak ifade edilebilir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler