Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında Başarı Tescilendi

Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında Başarı Tescilendi

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Doğuş Üniversitesi Meslek..

Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında Başarı Tescilendi
 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından turizm alanı için yetkilendirilmiş tek akreditasyon kuruluşu Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) üç eğitim kurumunun daha kalitesini tescilledi.
 
Belli bir kalite standardı doğrultusunda verilen ve aşçılık eğitimlerinin ölçüsünü gösteren üniversite akreditasyonları öğrencilerin üniversite tercih dönemlerinde dikkatle takip ettiği kriterlerin başında geliyor. Ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilen program sayısı Türkiye çapında 2016 yılında 433 iken, 2019 itibariyle bu sayı 671’ye ulaştı. 
 
Bu doğrultuda, 2016 yılına göre 2019 yılında akredite program sayısı ise yüzde 55 oranında arttı. 2019 yılında akredite lisans programlarının mezun veren tüm lisans programlarına oranı ise yüzde 10,53 olarak gerçekleşti.
 
Eğitim Kalitesini Tescillediler
 
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ve Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Doğuş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı TUADER-TURAK tarafından akredite edilerek eğitim kalitesini tescilleyen yükseköğretim kurumları arasında yerini aldı. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler