Kuryeler İsyan Etti!!!

Kuryeler İsyan Etti!!!

Yemek Sepeti kuryeleri İstanbul ve İzmir’deki eylemlerinde haklarını istedi. Online sipariş firması Yemek Sepeti ve Banabi’nin kuryeleri daha önce duyurdukları eylemlerine başladı. Zorla Esnaf Kurye..

Kuryeler İsyan Etti
 
Yemek Sepeti kuryeleri İstanbul ve İzmir’deki eylemlerinde haklarını istedi
 
Pandemi döneminde sokağa çıkmanın bile insanı korkuttuğu günlerde çalıştıklarını ve şirketi kendilerinin büyüttüğünü kaydeden Yemek Sepeti ve Banabi kuryeleri, daha önce duyurdukları eylemlerine başladı. İstanbul ve İzmir’de toplanan çalışanlar haklarının verilmesini ve esnaf kurye dayatmasının son bulmasını istedi.
 
Online sipariş firması Yemek Sepeti ve Banabi’nin kuryeleri daha önce duyurdukları eylemlerine başladı.
 
Yüzde 32.7 zam teklifini kabul etmeyen şirket çalışanları İstanbul Şişli’deki Yemek Sepeti genel merkez binası önünde Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyeleri ile birlikte protesto gösterisinde bulundu. Çalışanlar, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceğini ifade etti.
 
"Sayemizde Büyüdüler"
 
Twitter’da Yemeksepeti İşçi Komitesi isimli bir hesap da açan çalışanlar, genel merkez binası önündeki eylemlerinden görüntü paylaştı.
 
Burada çalışanları temsilen yapılan açıklamada “10 saniyede paket toplamamız bekleniyor. Pandemi sürecinde kimse çalışmazken biz çalıştık. Bu şirket bizim sayemizde büyüdü. Hakkımızın verilmesini bekliyoruz. Sefalet ücretini kabul etmiyoruz” denildi.
 
İzmir’de De Eylemdeler
 
İzmir’de de eylem yapan Yemek Sepeti ve Banabi çalışanları şirketin Alsancak’taki binasının önünde toplandı. Yine TÜMTİS üyeleri ile birlikte taleplerini dile getiren çalışanlar “Sendika hakkımız engellenemez”, “Asgari değil insanca ücret” ve “İşveren zammını al başına çak” sloganları attı. Çalışanlar, işverenin enflasyon oranının da altında kalan yüzde 32.7’lik zam teklifine karşılık yüzde 50 oranında artış talep ediyor.
 
Zorla Esnaf Kuryeliğe
 
TÜMTİS’in açıklamasına göre Yemek Sepeti ve Banabi, çalışanlarının sendika hakkını tanınmadığı kaydediliyor. Çalışanlarının bir kısmı kadrolu bir kısmı da esnaf kurye olarak hizmet veriyor. Kadrolu çalışanların da esnaf kurye olmaya zorlandığı öne sürülüyor. Esnaf kurye olarak çalışılması durumunda çalışanların güvencelerinin ortadan kalktığı ve çalışma koşullarının da kötüleştiğine vurgu yapılıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler