Türk Peynir Üretimi Dünya Standartlarının Üzerinde

Türk Peynir Üretimi Dünya Standartlarının Üzerinde

Türkiye Şarap Üstatları Derneği Başkanı Murat Yalçın, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ve akademisyenler tanıttı. Sevdil Yıldırım Fransız, ve İtalyan peynirlerin olgun..

Türk Peynir Üretimi Dünya Standartlarının Üzerinde
 
Tahsildaroğlu peynir firması borsagundem'in haberine göre Türkiye'nin ilk 24 ay olgunlaşmış Ezine Peyniri Gurme Altın’ın lansmanını yaptı. Antalya ANFAŞ’ta düzenlenen 30.Hotel Equipment ve 26.Food Product fuarında tanıtımı yapılan 24 ay olgunlaşmış Ezine Peyniri Gurme Altın freeshop’larda, en iyi restoran ve otellerde özel ürün olarak satılacak.
 
Türkiye’nin dört bir yanında gelen yüzlerce şef, gastronomi eğitmeni, otel ve gıda sektörü temsilcilerinin katıldığı fuarda yapılan lansmanda 24 ay olgunlaşmış Ezine Peyniri Gurme Altın’I Tahsildaroğlu firmasını CEO’su Sevdil Yıldırım, Türkiye Şarap Üstatları Derneği Başkanı Murat Yalçın, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ve akademisyenler tanıttı.
 
Sevdil Yıldırım Fransız, ve İtalyan peynirlerin olgunlaşma süresine göre farklı fiyatlardan satıldığını belirterek, ülkemizde ilk defa Tahsildaroğlu’nun 12, 18 ve 24 ay gibi olgunlaştırmış peynir ürettiğini söyledi. Olgunlaştırılmış peynir sürelerini daha da uzatacaklarını belirten Sevdil Yıldırım, “Serimiz gümüş, platin diye devam edecek. Türk peyniri dünyada hak ettiği yeri alacak. Peynirimiz lezzeti ve kalitesiyle insanların birbirine hediye ettiği özel bir ürün olacak” dedi.
 
Peynir çeşitliliği konusunda inovasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Sevdil Yıldırım, “Türkiye'de ilk kez ürettiğimiz 12 ay ve üzeri Klasik Beyaz Peynir olan Gurme Klasik ve yine Türkiye'de ilk kez rafla buluşacak Karabiberli Zerdeçallı, Kimyonlu, Dağ Kekikli, Pul Biberli Biberiyeli alternatifleriyle Gurme Şifa Serisi'ni katılımcılarla buluşturmanın heyecanını da yaşadık” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler