Karabiber Çayı....

Karabiber Çayı....

Karabiber Çayı Nasıl Yapılır? Karabiber nasıl kaynatılır? Karabiber neye gelir? Gribe ne iyi gelir karabiber? Bal karabiber limon karışımı nasıl yapılır? Karabiber çayı öksürüğe iyi gelir mi? Pekmez karabiber karış..

Karabiber çayının faydaları nelerdir?
 
* Karabiber çayı antioksidan ve serbest radikalleri azaltıyor.
* Soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağlıyor.
* Karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletiyor.
* Sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır.
* Karaciğer ve tükürük üretiminden safra asidi salgısını arttırıyor. Biber, midede hidroklorik asit salınımını arttırarak sindirimi kolaylaştırıyor.
 
Kış İçeceklerinden Karabiber Çayı Nasıl Yapılır?
 
Şifalı Çaylardan Karabiber Çayı İçin Klullanılan Malzemeler
 
*    6 adet tane karabiber
*    2 adet karanfil
*    1 diş sarımsak
*    1 çubuk tarçın
*    1 çay kaşığı taze zencefil rendesi 
*    1/2 çay kaşığı toz zencefil
*    1/2 çay kaşığı bal
*    2-3 damla limon suyu
 
Hepsini bir demliğe koyup 20 dakika kaynar su ile demledikten sonra içebilirsiniz.
 
Karabiber nasıl kaynatılır?
 
Karabiber çayı; 6 adet tane karabiber, 2 adet karanfil, 1 diş sarımsak, 1 çubuk tarçın, 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi veya ½ çay kaşığı toz zencefil, dilerseniz 1/2 çay kaşığı bal, 2-3 damla limon suyunu bir demliğe koyup 20 dakika kaynar su ile demledikten sonra içebilirsiniz”
 
Karabiber neye gelir?
 
C vitamini yüklü olan karabiber antibiyotik etkisine sahiptir. Hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Vitamin ve mineral açısından zengin olan karabiber enerji verir, sindirim sistemini korur ve daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsak ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelir.
 
Gribe ne iyi gelir karabiber?
 
Bir fincan demlenmiş çayın içerisine, bir çay kaşığı karabiber ekleyin. Bu karışım boğazınızı yaksa da, öksürük ve gribin kısa sürede geçmesini sağlar.
 
Bal karabiber limon karışımı nasıl yapılır?
 
tepeleme 1 tatlı kaşığı balı cezvede eritilir ve köpürmeye başlayınca bir çay bardağına dökülür, içine bir silme çay kaşığı karabiber boca edilerek iyice karıştırılır. son olarak da sıkılmış yarım adet limon suyu karışıma eklenir karıştırılır ve ufak yudumlarla sıcak sıcak içilir...
 
Karabiber çayı öksürüğe iyi gelir mi?
 
Bal-karabiber karışımı öksürüğü yavaşlatır. Karabiber çayı için, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile karıştırılır. Üzerine kaynar su dökülerek 10 dakika kadar demlendirilir. ... Bu çay, balgamlı öksürüğü ve gıcığı alır.
 
Pekmez karabiber karışımı nasıl yapılır?
 
Pekmez karabiber kürünün tarifi:
 
2 tatlı kaşığı pekmezinin içerisine bir miktar karabiber ekleyin ve günde 1 kaşık tüketin.
Düzenli kullanımda 1-2 gün içinde öksürüğünüzü geçirecektir.
İsterseniz bu karışımı üzüm pekmezi ile de hazırlayabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler