Matcha’lı Boba Çayı & Siyah İnci Çayı

Matcha’lı Boba Çayı & Siyah İnci Çayı "Glutensiz"

orijinalinde siyah çay, siyah inci çayı, tapyoka çayı, süt çayı veya en bilinen ismiyle boba çayı, süt ve tapyoka topları ile hazırlanır. Çiğnenebilir tapyoka topları, manyok kökünden çıkarılan..

Matcha’lı boba çayı ne demek? Matcha’lı boba çayı nasıl yapılır?
 
Matcha’lı boba çayı için kullanılan malzemeler nelerdir? Matcha’lı boba çayı nereden geldi? En şifalı çaylardan Matcha’lı boba çayının faydaları nelerdir? Matcha’lı boba çayı bağışıklık sistemini güçlendirirmi?
 
Son yıllarda sosyal medyada popülerlik kazanmış kökeni Tayvan’a dayanan tatlı, serinletici ve lezzetli boba çayı matcha ile birleşti ve müthiş bir tat ortaya çıktı. ABD ve Avrupa’da oldukça ilgi gören bu lezzeti tarifimizde keşfedin!
 
Siyah inci çayı, tapyoka çayı, süt çayı veya en bilinen ismiyle boba çayı orijinalinde siyah çay, süt ve tapyoka topları ile hazırlanıyor. Çiğnenebilir tapyoka topları, manyok kökünden çıkarılan bir nişasta olan kısmen pişirilmiş tapyoka unundan yapılıyor. Glutensiz ve tatsız olan bu toplar hem sıcak hem de soğuk içeceklere eklenebiliyor.
 
Bu tarifte boba ile enerji verici, lezzetli, kremsi matcha yeşil çayı bir araya geliyor ve enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Şimdi gelin, evde rahatlıkla yapabileceğiniz bu içeceğin detaylarına beraber bakalım.
 
Matcha’lı Boba Çayı Tarifi;
 
Matcha’lı Boba Çayı İçin Kullanılan Malzemeler
 
Tarif 2 Kişiliktir. Bardak Ölçüsü 250 Ml’dir.
 
* 1 Çay Kaşığı Matcha
*  60 Ml Sıcak Su
 
Boba Toplarını Hazırlamak İçin;
 
*  65 Gram Tapyoka Topları (Bu Tarifte Hazır Satılan Tapyoka Topları Kullanılmıştır)
*  1 Litre (4 Su Bardağı) Su
*  1-2 Yemek Kaşığı Bal Veya Akçaağaç Şurubu
*  *  500 Ml (2 Su Bardağı) Süt
1 Su Bardağı Buz
 
Matcha’lı Boba Çayı Yapılış Tarifi:
 
Öncelikle matcha çayını hazırlayın. Küçük bir kasede matcha yeşil çayı sıcak suyla iyice çırpın. Daha sonra soğuması için bir kenara koyun. Tapyoka toplarını pişirmek için önce küçük bir tencerede suyu kaynatın. 
 
Tapyoka toplarını suya ekleyin ve inciler yukarı çıkmaya başlayana kadar karıştırın. Ambalaj üzerinde belirtilen süre kadar pişirmeye devam edin. Pişme süresi dolunca ocağı kapatın ve topları dikkatlice tencereden bir kaseye boşaltın.
 
Bir kaseye aktardığınız tapyoka toplarını bal veya başka bir tatlandırıcı yardımıyla karıştırıp tatlandırın. Topları yaklaşık 5 dakika bekletin böylece tatlandırıcıyı emerler. Arada birkaç kez de karıştırın.
Servis için öncelikle bardaklara tapyoka toplarını ekleyin. Üstünü buzla doldurun ve sütü dökün. Son olarak, matcha yeşil çayı ekleyip karıştırın ve keyfini çıkarın.
 
Matcha’lı Boba Çayının Püf Noktaları Nelerdir?
 
Tapyoka topları piştikten birkaç saat sonra sertleşmeye başlayacağından hazırladıktan hemen sonra tüketin. Tapyoka toplarını yiyebilmek için geniş ağızlı bir pipet kullanın.
 
Tapyoka topları internette kolayca bulunuyor. Bunun için arama motorlarına boba kiti, tapyoka topları veya incileri yazarsanız birçok sonuç karşınıza çıkacaktır. Herhangi bir süt kullanabilirsiniz.
 
Matcha yeşil çayının kalitesi renginden belli olur. 
 
Solgun, griye kaçan yeşil renkli kalitesiz bir matcha yerine canlı yeşil bir renge sahip olan kaliteli bir matcha kullanın. Bal ve akçaağaç şurubu tapyoka toplarını tatlandırmak için çok başarılı iki tatlandırıcı, ancak başka tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.
 
Kaynak: sigortacigazetesi.com.tr


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler