Hindi Füme Nedir? Hindi Füme'nin Özellikleri Nelerdir?

Hindi Füme Nedir? Hindi Füme'nin Özellikleri Nelerdir?

Hindi Füme Nedir, Nasıl Yapılır? Hindi Füme Nasıl Yenir? Hindi Füme Nedir? Hindi Füme'nin Özellikleri Nelerdir? Hindi Füme Nedir, Nasıl Yapılır? Füme Et Nasıl Yapılır? Hindi füme..

Hindi Füme Nedir, Nasıl Yapılır? Hindi Füme Nasıl Yenir? Hindi Füme Nedir? Hindi Füme'nin Özellikleri Nelerdir? Hindi Füme Nedir, Nasıl Yapılır? Füme Et Nasıl Yapılır?
 
Hindi füme sık sık yenen bir besin olmasından dolayı ne olduğu ve nasıl yapıldığı araştırılan besinlerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmesi nedeniyle nasıl yapıldığı merak edilen besinler arasındadır. 
 
Bu bakımdan Hindi füme nedir ve nasıl yapılır öğrenebilir ve besin hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hindi Füme nedir, nasıl yapılır? Hindi füme nasıl yenir detayları ile derledik.
 
Hindi füme, hindi göğsün derisi alınmamış hali ile baharat ve tuz ile fırına atılması ve tütsülenerek ön pişirmeye alınmasıdır.
 
Hindi Füme Nedir, Nasıl Yapılır?
 
Hindi füme hindi etinin göğüs kısmından yapılan ve tütsülenerek ön pişirmeden geçirilen bir ettir. Hindi füme özel baharatlar ile baharatlanarak bir süre dinlendirilir ve sonrasında fırına girerek ön pişirmeden geçirilir. Özel olarak tütsüleme işleminden geçen hindi eti hindi füme haline gelir ve tüketilir.
 
Füme Et Nasıl Yapılır?
 
* Füme et yapımı, özel teknikler istemektedir. Füme etin lezzetlenmesi için bazı ağaçlardan alınan odunların kullanılması önerilir.
Elma, kiraz ve erik ağaçları gibi meyve ağaçların odunları ile meşe, kayın ve palamut gibi yapraklı ağaçlar füme et için en uygun ağaçlardır. Çünkü bu ağaçların kendine has kokusu, ete de geçeceği için etin lezzetini artıracaktır.
Tütsülenecek etler ince dilimler halinde kesilir. Füme etin özellikle ince olması gerekir.
Kesilen dilim etler, tütsüleme tepsilerine ya da özel şişlere dizilir.
Ateşten çıkan duman sayesinde etler, kanını ve suyunu akıtır.
Usul usul yanan ateş etrafında suyu ve kanı bırakan etler, tamamen tütsülenene kadar tütsüleme işlemi devam eder.
Tütsüleme işlemi biten füme etler, sıcaklığını bıraktığında muhafaza edilmek için özel konservelere ya da füme poşetlerine sarılır.
Füme etler yanmamalıdır. Dumanda usulca ön pişirme işleminden geçer.
Etin yüzeyinde biriken isler sayesinde, et uzun süre korunur ve hava alma özelliğini kaybeder. Bu şekilde daha uzun süre içinde tüketime uygun hale gelir.
 
Hindi Füme Nasıl Yenir?
 
Hindi füme biraz da olsa tuzlu bir besin olduğundan yanında tuzsuz gıdalar ile tüketilmesi önerilir. Hindi fümeyi ısıtarak ya da hiçbir işlem uygulamadan yemek mümkündür.
 
Füme eti çiğ yenir mi?
 
Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et, 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
 
Hindi füme işlenmiş et mi?
 
İşlenmiş et; tuzlama, kürleme, fermantasyon, tütsüleme (smoking,füme) yoluyla dönüştürülmüş eti ifade eder. Et türlerinde kümes hayvanlarının eti de dahil. kurutulmuş dana eti, konserve et ve et bazlı müstahzarlar ve sosları vermiş. Hindiye değinmemiş ama yukarda dediği gibi kümes hayvanları ve füme de bu işe giriyor.
 
Hindi füme kaç dk pişer?
 
Hindi fümenin o tadına doyum olmaz lezzeti, bolca sebzeyle buluşuyor. Sarıp sarmalanıp fırına veriliyor. Sadece 20 dakikada en şık akşam yemeklerinizden biri olacak hindi füme sarma tarifiniz hazır!
 
Hindi füme kas yapar mı?
 
Bir porsiyon hindi füme tüketimi, vücudun kas gelişimi, hormon üretimi ve enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Hindi eti çok miktarda 'B vitamini' içermektedir. Günlük porsiyon başına önerilen alımın %11' i ile birlikte iyi miktarda B-3 vitamini desteklemektedir.
 
Hindi füme kilo verdirir mi?
 
Yoğun protein içeriğiyle hindi füme, fazla yağ içermez. ... Hindi füme çok yüksek kalori içermediğinden aşırı yenmediği sürece kilo almaya neden olmaz.
 
Hindi füme ödem yapar mı?
 
Bir hindi füme porsiyonunda, önerilen dozun neredeyse dörtte biri oranında, 418,3 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum açısından yüksek beslenmek kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve ödem riski gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
 
Füme Et Nedir?
 
Füme et, çeşitli etlerin daha uzun süre içinde tüketilmesi için tütsüleme işleminden geçmesiyle hazırlanan et türüdür.
Füme etler, özel olarak tütsüleme işleminden geçer. Bu işlem doğal ortamda odundan çıkan islerle yapılır. Seri üretimde ise tütsüleme cihazları kullanılarak hazırlanabilir.
Balık, tavuk, hindi, dana etlerinin kullanılmasıyla ortaya çıkan füme et, çeşitli tarifleri lezzetlendirir.
Bu etleri hazırlamanın amacı, çiğ etin daha uzun ömürlü olmasıdır.
Çok eski zamanlarda etlerin bozulmaması ve daha sonraki zamanlarda tüketilmesi için etler tütsülenirdi. Eski çağlardan gelen bu özellik, şimdilerde şarküteri reyonlarının zenginleşmesine vesile olmuştur.
Pek çok insanın severek yediği füme etler, özel bir aromaya sahiptir. Aroması ise; tütsülenme işleminden gelmektedir.
Tütsüleme sırasında kullanılan odunun kokusu, ete sineceği için iştah açan bir aroma bırakacaktır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler