Şef Yener Özden'den şaşırtıcı bir lezzet

Şef Yener Özden'den şaşırtıcı bir lezzet "Surf And Turf"

Surf And Turf nedir? Şeflerin özel yemek tariflerinden olan Surf And Turf nasıl yapılır? yenilikçi mutfak akımlarından olan ve En farklı özel yemekler den Surf And Turf yapar...

Şef Yener Özden'den şaşırtıcı bir lezzet "Surf And Turf"
 
Surf And Turf nedir? Şeflerin özel yemek tariflerinden olan Surf And Turf nasıl yapılır? yenilikçi mutfak akımlarından olan ve En farklı özel yemeklerden Surf And Turf yaparken nelere dikkat edilir?
 
En başarılı mutfak şeflerinden Șef Yener Özden'in özel tarifi olan nefis ve şaşırtıcı yemek tarifini deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...
 
Özel Yemek Tariflerinden Surf And Turf Nasıl Yapılır?
 
Bilinen Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Surf And Turf Yapabilmek İçin Hangi Malzemelere İhtiyaç Vardır
 
*    160 Gr Dana Bonfile 
*    1 Adet Jumbo Karides 
*    1 Dal Taze Ispanak 
*    80 Gr Közlenmiş Patlıcan 
*    30 Gr Firik Bulguru 
*    20 Gr Spaghetti
*    40 Gr Balkabağı
*    15 Gr Mavi Haşhaş 
*    5 Gr Hardal
*    60 Gr Nar  
*    1 Adet Yaprak Jelatin 
*    1 Adet Yıldız Anason 
*    3 Gr Kakule 
*    20 Gr Karnabahar 
*    10 Gr Tereyağı 
*    30 Ml Süt 
*    60 Gr Kırmızı Lahana 
*    50 Gr Edamame Fasulye 
*    30 Gr Borazan Mantarı
 

Yener Özden'den şaşırtıcı bir lezzet "Surf And Turf"

Şef Yemeklerinden Surf And Turf Hazırlanış Tarifi;
 
Dana bonfile vakumlanıp sous vide makinesinde 52 derecede 3 saat pişirilir. Daha sonra kızgın teflon tavada her tarafı eşit olacak şekilde kızartılır ve haşhaşla kaplanır. 
 
Spaghettiye sarılı karides için, karidesler haşlanır. Ayrı bir yerde firik bulguru haşlanıp közlenmiş patlıcanlar içerisine atılır ve karıştırılır. 
 
Haşlanmış spaghettiler şerit halinde dizilip, içerisine sırasıyla 1 dal ıspanak, patlıcanlı firik bulguru ve haşlanmış karidesi ilave edilip rulo halinde sarılır. Edamame püresi için şoklanmış edamameler, Thermomix yardımıyla tereyağı ve sütle püre haline getirilir. 
 
Nar küresi için nar suyu elde edilir ve içerisine yıldız anason ve kakule eklenerek 70 dereceye kadar ısıtılır. 
 
İçerisine 1 adet jelatin ekleyip 1 gün dolapta bekletilir. Karnabahar püresi için, karnabaharlar sütle pişirilip tereyağı ilave edilerek püre haline getirilir.
 
Lahana köpüğü için, lahana suyu elde edip, içerisine süt ilave edip 42 dereceye kadar getiriyor ve sonrasında blender yardımıyla köpük haline getirilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler